Editorial

L'impacte amagat del cas Soria

Després d'Ana Mato, José Manuel Soria és el segon ministre de Mariano Rajoy que ha hagut d'abandonar les seves funcions per sospites de corrupció. Soria ho ha hagut de fer per la seva relació amb empreses amagades a paradisos fiscals i, sobretot, perquè les seves explicacions contradictòries han fet que el PP, molt tocat per la multiplicació d'altres casos de corrupció, se n'hagi distanciat. Soria, a més, no només deixa les responsabilitats al govern, sinó que abandona l'escena política. Aquesta renúncia representarà un cop important per a Mariano Rajoy, ja que Soria estava considerat un dels seus homes més fidels.

Soria ja havia estat implicat anteriorment en altres escàndols, dels quals sempre se n'havia sortit. Encara és recent en la memòria el cas Salmó, així conegut perquè un empresari escandinau va deixar un avió al ministre i la seva família perquè anessin a pescar salmons durant unes vacances. Soria en va sortir indemne perquè el cas havia prescrit. També són coneguts els enfrontaments de l'exministre amb Cristóbal Montoro arran de les primes a les energies renovables i amb Soraya Sáenz de Santamaría per l'espectre audiovisual.

L'ara exministre estava cridat a adquirir un pes més important dins del PP. Rajoy es queda sense un suport de pes dins del partit, fet que li complica els contactes amb altres formacions polítiques i la composició de llistes en les possibles futures eleccions generals. Fins i tot el seu lideratge pot quedar en entredit. Al cas Soria s'hi ha d'afegir el de José María Aznar. Tots dos es van distingir per una gran professió de patriotisme espanyol. Donaven lliçons d'ètica pública mentre la seva conducta privada era una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia