Editorial

Un punt de partida per al futur

La proposta de Constitució per a la República Catalana que el grup Constituïm va presentar ahir a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, rebrà, amb tota seguretat, menyspreu i riotes per part d'aquells que ho consideraran un treball inútil, de la mateixa manera que han menystingut fins ara el procés de la societat catalana cap a la independència. Però la proposta presentada ahir mereix, sortosament, lloances i elogis, independentment de les discrepàncies que qualsevol persona pugui tenir amb el contingut final que han consensuat els autors del text basant-se, i això cal tenir-ho també molt present, en les més de 3.400 aportacions fetes per ciutadans anònims. Estem, doncs, de nou, davant una nova demostració de vitalitat de la societat civil catalana, protagonista d'una tasca importantíssima en la història recent del país. Una aportació de gran valor que ha sabut superar, a més, les discrepàncies entre els diferents grups que, els últims mesos, havien iniciat processos molt similars.

Però tal com els mateixos membres de Constituïm asseguren en el pròleg, el document presentat ahir “no és la Constitució”, sinó una constitució com a eina per al debat. En un gest que els honora, els autors ofereixen el document a tothom, però sobretot als membres del futur parlament constituent que són els qui hauran de redactar la futura constitució de la República Catalana. Per això estan disposats que el seu text sigui “criticat i, si escau, trinxat”. I per això l'han anomenat proposta, una “aportació més damunt la taula” per poder aconseguir la Constitució que ha de ser la base d'un estat lliure i modern. Un procés que va fent camí i que ho fa dotant-se de les eines que li permetran arribar a bon port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia