Editorial

Una visita en la normalitat democràtica

La visita de l'històric líder de l'esquerra independentista basca i candidat a lehendakari Arnaldo Otegi, ahir, al Parlament de Catalunya cal emmarcar-la en la plena normalitat democràtica i en l'exercici legítim de la llibertat per part de la societat i les institucions catalanes. Res a veure, per tant, amb l'acte d'“indignitat” parlamentària amb què ho va qualificar el Partit Popular, en una nova demostració d'intolerància política, bastida, a més, amb la utilització electoralista de les víctimes del terrorisme d'ETA. Unes víctimes que mereixen tot el respecte institucional, però que s'han de deixar al marge de l'agenda política si és que el que realment volen les societats basca i espanyola és girar full d'un període lamentable de la història. Un girar full en el qual l'esquerra abertzale ha fet passos importants davant l'immobilista mur del govern espanyol. Malgrat tot, i pel que fa a Catalunya, on ETA va perpetrar el seu atemptat més mortífer, tots els gestos reconeixent errors passats mai seran prou benvinguts per a tothom. Per a les víctimes, no cal dir-ho, però també per part d'una societat catalana que mai va dubtar a donar suport a les legítimes aspiracions de llibertat del poble basc.

Justament, de la visita d'ahir d'Otegi en destaquen les seves
paraules d'elogi al procés català cap a la independència, sobretot perquè deixen en evidència l'esquerra abertzale basca que, durant anys, no va dubtar a donar suport a la violència com a manera d'internacionalitzar les seves demandes de llibertat. Una estratègia que, afortunadament, s'ha deixat de banda, al mateix temps que s'ha vist que el camí democràtic i pacífic català, potser més costós políticament, ha estat, a l'hora de la veritat, molt més efectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia