Editorial

Drets fonamentals i símbols

La decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir l'entrada d'estelades al Vicente Calderón, avalada sense fissures pel govern espanyol, ha posat en relleu altre cop com el fet català és utilitzat políticament, i encara més quan s'està en precampanya electoral. Per molt que Dancausa intenti justificar la seva decisió per raons de seguretat i d'ordre públic, a ningú se li escapa que es tracta d'una altra maniobra política –i electoral– que vulnera un dret bàsic dels ciutadans: la llibertat d'expressió.

Novament els populars s'emparen en la seva particular interpretació de la llei, en aquest cas
de la de l'esport, per atacar l'independentisme identificant i vinculant l'estelada amb violència, xenofòbia, racisme i terrorisme. I ho fan amb tota impunitat, sense cap justificació i, el que és pitjor, deixant de banda els principis democràtics que recull la Constitució, de la qual s'han erigit en els màxims valedors.

Els responsables espanyols del PP i C's s'han quedat sols defensant el vet a l'estelada, i haurà de tornar a ser un jutge el que determini en les pròximes hores la legalitat o no de la mesura. Malgrat que el mateix Mariano Rajoy s'ha apressat a manifestar que la prohibició no és de la seva competència, han estat ministres del seu gabinet els que han sortit a defensar el vet al símbol de l'independentisme, a l'igual que els màxims responsables del partit. Una maniobra electoral més per atiar l'anticatalanisme a l'Estat espanyol i mirar de sumar vots de cara a les eleccions del 26 de juny, en una demostració més del poc respecte que tenen pels valors democràtics i la llibertat d'expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia