Editorial

S'ha frenat un atac a la democràcia

Finalment la mateixa administració de justícia espanyola ha posat seny en la decisió que havia pres la Delegació del Govern a Madrid i ha aixecat la prohibició d'exhibir estelades en la final de la copa del Rei de futbol. El jutjat contenciós número 11 de Madrid va resoldre ahir el que ja era obvi: que no hi ha proves que puguin vincular la bandera independentista amb actituds violentes o xenòfobes, deixant així en evidència Concepción Dancausa, a qui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja ha demanat la dimissió.

La prohibició havia provocat una divisió evident al si del mateix Partit Popular, tot i que ahir la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va intentar dissimular-ho durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. En un evident exercici de demagògia tronada, Sáenz de Santamaría va criticar que es polititzés la resolució judicial i va intentar justificar la decisió de la delegada del govern per raons tècniques i de seguretat. Un argument que queia pel seu propi pes només d'escoltar les queixes formulades pels sindicats policials, amoïnats davant la dificultat que representava l'aplicació de la mesura i els problemes d'ordre públic que això podia ocasionar.

Indiferent al ridícul protagonitzat per Dancausa, i a les queixes formulades fins i tot pel líder del PPC, Xavier García Albiol, la vicepresidenta va intentar carregar a les espatlles dels altres la responsabilitat d'una mesura que atemptava no solament contra la democràcia i la llibertat d'expressió, sinó també contra la seguretat que es pretenia garantir. L'exhibició d'estelades i la celebració festiva i pacífica del partit serà sens dubte la millor lliçó que poden rebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia