Editorial

L'absolució del cas Quintana

La sentència de l'Audiència que absol els dos agents acusats pel cas Quintana no deixa cap mena de dubte que van ser mossos d'esquadra els que van disparar el projectil que va causar la pèrdua de l'ull a la dona, però el tribunal no ha pogut condemnar ningú pels fets davant la impossibilitat d'identificar l'autor material del tret. Els magistrats, en la seva sentència, són crítics amb l'actuació del cos policial arran dels fets denunciats, amb agents i comandaments que de bon inici van negar les acusacions,
i després van impedir una investigació rigorosa dels fets amb testimonis contradictoris i amagant
informació.

El màxim responsable del Departament d'Interior i també el dels Mossos han demanat perdó a Ester Quintana, qui ja va ser indemnitzada, prova del reconeixement dels Mossos de la seva responsabilitat en els fets. Però en el judici s'esperava poder anar més enllà, cosa que no ha estat possible amb la llei a la mà, per falta de proves. El cas Quintana és la mostra de la que no ha de ser la manera de fer d'un cos policial. Com a màxims garants de la seguretat de la societat, tenen l'obligació de respondre davant dels ciutadans de les seves actuacions i responsabilitzar-se'n, en el cas que hagin tingut conseqüències no desitjades. És el que es demana a qualsevol ciutadà, i ells no només no han de ser l'excepció sinó que han de donar exemple amb el seu comportament. És així com mantindran el respecte que s'han guanyat amb el seu treball diari. El cas Quintana ha fet canviar protocols (s'han eliminat les pilotes de goma) i maneres de fer en el cos, i això és digne de destacar. Com també ho ha de ser que s'han d'assumir les responsabilitats quan se'n tenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia