Editorial

Clam ciutadà pels drets socials

Centenars de milers de persones van sortir de nou ahir al carrer a Barcelona per reclamar el que no s'hauria d'haver d'exigir mai: que es respectin els drets socials dels catalans i que s'aixequi, per tant, la suspensió sobre les lleis aprovades pel Parlament que els garantien. De la manifestació d'ahir destaca l'àmplia participació de tot l'espectre polític, sindical i social català –amb l'excepció pressuposada de Ciutadans i del Partit Popular–, en un moment polític delicat a poques setmanes de noves eleccions espanyoles i amb el procés independentista avançant. És de destacar, en aquest sentit, que les diferents organitzacions deixessin de banda les seves discrepàncies polítiques per centrar-se en la reivindicació comuna. La unitat de nou enfront d'un govern, el del PP, que ha demostrat a bastament que no respecta la voluntat del Parlament català portant sistemàticament les lleis que aquest aprova a la consideració –i, per tant, suspensió– del Tribunal Constitucional. Unes lleis que, com s'ha afanyat a recordar l'ANC, amb la República Catalana continuarien en vigor. És a dir, ja ningú qüestionaria mai més la capacitat executiva i democràtica del govern i del Parlament catalans. Que no és poca cosa.

En tot cas, i com bé remarquen les entitats convocants, independentment de quin sigui el futur polític de Catalunya, els drets socials són bàsics per construir un país millor i més cohesionat socialment. Per això és intolerable, i més en un context de crisi econòmica, que el govern de l'Estat s'hagi centrat, sobretot, a suspendre les lleis que, justament, afavoreixen els ciutadans amb menys recursos. Una estratègia política que, per sort, ahir es va veure ben clar que rebutgen milers de catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia