Editorial

Marea blava per salvar el Delta

Marea blava avui a Barcelona i nou clam amb el suport d'una setantena d'entitats per demanar la retirada del pla hidrològic de l'Ebre, aprovat a corre-cuita el mes de gener passat pel govern del PP en funcions. Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha sabut trobar la complicitat de moltes altres veus d'arreu del país, que també es fan seva la responsabilitat de mobilitzar-se per trobar el desllorigador d'una situació que no pronostica altra cosa que l'acceleració del procés de regressió que ja està patint el Delta. El lema de la manifestació no ho pot dir més clar: “L'Ebre sense cabals és la mort del Delta”; però perquè la sentència arribi a Europa i remogui les consciències que ha de remoure, a més d'una pancarta reivindicativa, el que necessita avui l'Ebre és tot un país que amb la seva presència inundi els carrers de Barcelona. Tal com ja va passar al febrer a Amposta, Catalunya ha de demostrar a Europa que realment creu en la nova cultura de l'aigua i respecta les directives ambientals europees.

Més enllà del pla hidrològic. La d'avui és una lluita contra el pla de conca aprovat a Madrid, però al marge d'aquest front de batalla que aquí ha trobat la complicitat de tots els partits polítics menys el PP i C's, el que han de tenir clar els que ara es faran seva la protesta és que sols amb l'aturada del pla hidrològic no n'hi ha prou. Els sediments que actualment arriben al Delta són insuficients, i sense fer res, aquest ecosistema es fa petit i s'enfonsa. Avui toca cridar, però demà toca anar més enllà i comprometre's a buscar i trobar les solucions que permetin retornar al riu els sediments que ara reposen al fons dels pantans de Riba-roja i Mequinensa i que són l'autèntic salvavides del Delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia