Editorial

L'acord d'un Parlament sobirà

La majoria independentista del Parlament de Catalunya va aprovar ahir les conclusions de l'estudi del procés constituent apel·lant a la sobirania de la cambra. La decisió, que representa un acte de desobediència al Tribunal Constitucional Espanyol, va ser precedida per un debat molt tens i va ser finalment aprovada amb el rebuig de tota l'oposició, tant del PSC i de Catalunya Sí que es Pot, com de Ciutadans i el Partit Popular, formacions, aquestes últimes, que van abandonar el ple en senyal de protesta.

D'acord amb les conclusions que ahir van rebre el vistiplau de la cambra, el procés constituent constarà de tres fases. Una primera fase participativa, una segona de desconnexió amb l'Estat espanyol que dugui a la convocatòria d'unes eleccions constituents i a la posada en marxa d'una assemblea constituent que redacti un projecte de constitució, i una tercera per a la ratificació de la constitució a través d'un referèndum. Ahir mateix el govern espanyol va reaccionar anunciant que demanarà la intervenció del Tribunal Constitucional contra un acte que considera il·legal. Uns arguments que va expressar des de la tribuna parlamentària el dirigent del PPC Xavier García Albiol, que va arribar a qualificar l'acord d'acte antidemocràtic.

Mobilitzar l'aparell judicial contra un acord legítimament adoptat per una majoria sorgida de les urnes no representa cap novetat, però torna a posar de manifest el concepte deformat que el govern espanyol té de la democràcia. I serveix per demostrar novament la nul·la predisposició a buscar una sortida política a les justes aspiracions sobiranistes sorgides de la societat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia