Editorial

El martell judicial del PP

Haver modificat l'ordre del dia d'una sessió del Parlament de Catalunya en aplicació estricta del reglament de la cambra, això és, segons el govern espanyol, un delicte que el Tribunal Constitucional ha de perseguir per la via penal. La vicepresidenta de l'executiu del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar ahir amb un to molt dur la decisió de demanar la intervenció de l'alt tribunal i de centrar-la contra la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, per haver permès dimecres passat el debat sobre les conclusions del procés constituent.

La reacció del govern estatal no s'atura aquí. Els populars també volen que s'anul·li la resolució aprovada per Junts pel Sí i la CUP i que es prohibeixi explícitament al govern de Catalunya que impulsi cap iniciativa destinada a desenvolupar-la. En aquest sentit, també reclamen que es renyi el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que se li recordi, a ell i a la resta de càrrecs polítics i institucionals del país, que si incompleixen aquest requeriment s'exposaran a multes, fins i tot a la suspensió temporal de les seves funcions. És a dir, novament el martell judicial contra el mandat democràtic sorgit de les urnes.

Obedient com sempre, el Tribunal Constitucional es reunirà dilluns mateix per decidir què fa. Veurem fins a quin punt els jutges estan disposats a permetre aquest nou intent de pervertir la separació de poders, però de moment el govern espanyol ja ha llançat el seu missatge: contra les aspiracions sobiranistes de Catalunya s'hi val tot menys una solució política. Puigdemont i Forcadell han contestat amb fermesa: les amenaces i la por no poden aturar la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia