Opinió

Full de ruta

El ministre hàmster

Fernández Díaz encara té
el cervell amanit amb la informació rebuda a l'escola franquista, aquella del “Catón” i les “montañas nevadas”

Gran argument del ministre Fernández Díaz per negar

el genocidi comès pels espanyols a Amèrica: “A les Amèriques espanyoles no hi havia reserves com en altres punts del continent.” És a dir, els salvatges a Amèrica van ser els britànics i no pas els espanyols perquè els primers van establir reserves per als indígenes i els segons no. Valga'm Déu! Ministre, diríem més aviat que salvatges, racistes, colonialistes, sectaris, mancats d'escrúpols i amb gens de respecte per la vida humana ho van ser quasi tots els que, a partir del segle XV van travessar l'Atlàntic per conquerir –sí, conquerir– terres, fama i riquesa. Els espanyols, els anglesos, els francesos i els portuguesos i molts d'altres, catalans inclosos. Per això els deien “conqueridors” i no una altra cosa. Almenys així ho feia la historiografia espanyola. O no era així, ministre? O no va ser per lloar conquestes i el gran imperi espanyol perdut que el franquisme va decidir promoure el 12 d'octubre com la gran festa, primer de la Raça i, més tard, de la Hispanitat?

El ministre Fernández Díaz i l'estat que representa no paren de fer el ridícul. Perquè una cosa és defensar legítimament una festa “nacional” espanyola que més aviat desperta animadversió, sobretot a Catalunya, i l'altra és imposar-la a còpia d'ordres judicials i de repetir fal·làcies històriques, com va fer ahir el ministre. El problema és que Fernández Díaz encara té el cervell amanit amb la informació rebuda a l'escola franquista, aquella del Catón i les montañas nevadas, banderas al viento en què els conquistadores portaven la bona nova a uns indis que els rebien alegres i esperançats. Que som al 2016 i la història d'Amèrica ja s'explica de manera ben diferent!

La seva sí que és indigència cultural, ministre. Vostè sí que sembla un hàmster rodant a la seva roda i no anant enlloc. Vostès sí que són una “lletania”. I no pas els independentistes i el procés. Nosaltres avancem. Vostès encara viuen al segle XV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia