Opinió

A la tres

Tardor de mobilitzacions

“L'ANC i Òmnium tenen el repte d'aconseguir que, com han fet amb les diades, la protesta pel judici del 9-N faci la volta al món

Vam fer la darrera Diada i ens pensàvem que s'havia acabat. Doncs no. Tal com està el panorama, i veient com el govern espanyol ha decidit encarar la situació, tot fa pensar que això no tindrà aturador. Serà un no parar. L'ANC, Òmnium i l'AMI, que dijous ja van organitzar un acte de suport a Carme Forcadell, es preparen per a una tardor de mobilitzacions. I la primera, el dia 13 de novembre vinent, després que previsiblement aquest dilluns vinent el TSJC confirmarà que tira endavant la querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament. Molt bé. Hi anirem. No saben on serà, ni a quin lloc ni quin format tindrà. Però si fins ara aquestes entitats han tingut l'habilitat d'organitzar-nos espectacularment bé, hem de confiar que ho continuaran fent. I que ho tornaran a fer a finals d'any, o a principi del vinent, quan Mas, Ortega i Rigau s'asseguin al banc dels acusats pel judici del 9-N. L'ANC, Òmnium, l'AMI, i crec que fins i tot l'ACM, saben que aquest cop no poden convocar una manifestació qualsevol. Si una característica de les diades nacionals dels darrers anys és justament que la imatge donava la volta al món, la de la mobilització de protesta pel judici del 9-N ho ha de tornar a ser. I, posats a fer, els qui ho organitzin (aquesta feina els la tenim delegada), que ens sorprenguin a nosaltres i al món amb alguna idea original. Mobilitzacions? Les que ens proposin. Però més que sortir cada tres o quatre dies al carrer, perquè d'actuacions judicials ja es veu que en veurem un munt, potser valdria la pena tenir en compte una certa dosificació. O són contínues perquè així les han pensat i planificat espontàniament (no, no és cap contradicció) o la quotidianitat té un cert risc. Perquè, a banda de manifestar-se quan toca, la gent també treballa i té vida pròpia. Serà una tardor de mobilitzacions, sí. Però han de ser planificades i dosificant-ne, com fan els altres, la periodicitat i la gradació de la resposta. Perquè després d'una tardor de mobilitzacions vindrà també un hivern. Però, vaja, això segur que ells ja ho saben.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia