Opinió

A la tres

Acció-reacció

“El president respon als dubtes de la CUP convocant el Pacte Nacional pel Referèndum a les portes de Nadal i de final d'any

Serà la millor manera d'acabar l'any. Amb una imatge (una nova imatge, no sé quantes més en caldran) per fer visible la unitat a l'entorn del referèndum. Ahir, el mateix dia que la diputada Anna Gabriel es lamentava en aquest diari de la poca convicció pel procés que desprenen (segons ella, és clar) alguns personatges de l'entorn de Junts pel Sí, el president Puigdemont li va respondre (és una interpretació meva, és clar) anunciant la convocatòria de la cimera que ha de tractar la necessitat que Catalunya celebri un referèndum. Puigdemont ha convocat pel dia 23, a les portes de Nadal, i se suposa que un cop superat el debat a la totalitat dels pressupostos, els anteriors integrants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. No serà una trobada més. Serà un pas important. És el compromís que el govern va adquirir mesos enrere i que no sé com s'ha de batejar. Però si fos per mi hauria de ser ben clar i explícit: Pacte Nacional pel Referèndum. No cal que hi afegeixin gaires floritures. Serà més clar i, tot sigui dit, als periodistes ens anirà més bé per titular. I serà la millor resposta a tota la presumpta oferta de diàleg del govern espanyol. Aquesta operació Diàleg que ara hem descobert que anava adreçada als de l'oposició (vaja, que si es volien reunir amb C's i el PSC ja ho podien haver fet a Madrid, no?). I serà la millor manera d'acabar l'any. Esvaint dubtes. Esvaint dubtes a la CUP i als que no són de la CUP. I forçant els comuns (en això sí que estic d'acord amb Gabriel) a aclarir-se. “Que els comuns es quedin encallats en la pantalla del pacte amb l'Estat, no s'entén gaire”, deia. I afegia, tot parlant de Colau i el món dels comuns: “En un moment com l'actual, que siguin tan tebis en la defensa del referèndum fa pensar que respon més a càlculs electorals que a res més.” Doncs això, de dret al Pacte Nacional pel Referèndum (o com li acabin dient). No se'ls acudeixi afegir-hi ni el “pactat” ni l'“unilateral”. Referèndum. I a generar consensos. I a acabar l'any amb una injecció de moral i el doble missatge que ara ens cal: d'autoestima i convicció cap als de dins, i de fermesa cap als de fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia