Opinió

LA GALERIA

Filla de Dalí

El geni hauria guanyat l'enèsima batalla mediàtica

Maria del Pilar Abel, figuerenca de 60 anys, filla formal de Juan Abel i Antonia Martínez, diu que el seu pare biològic va ser Salvador Dalí. Fa anys que l'afer cueja però ara un jutjat de Madrid ha posat data per a aquest 2017 al contenciós que confronta Abel amb els hereus del pintor: el Ministeri d'Hisenda i la Fundació que porta el seu nom. El cas té ingredients que probablement haurien entusiasmat el geni. La senyora Pilar és una vident que ja va sortir als diaris per denunciar l'escriptor Javier Cercas perquè considerava que la Conchi de la novel·la Soldados de Salamina era un retrat groller d'ella mateixa. L'advocat que representa la demandant és Francisco Bueno, que anteriorment ha defensat Anglada, el feixista de Vic, i Albert Solà Jiménez, el cambrer que deia ser fill del rei Joan Carles. El forense Narcís Bardalet ha dit que van intentar, quan Dalí acabava de morir, de fer-li una màscara mortuòria, però que van desistir-ne perquè temien arruïnar-li el bigoti. La provatura de guix va anar a parar a la paperera però, misteriosament, va arribar a Abel, qui va aprofitar-la el 2007 per comparar el seu ADN amb el dels pèls que hi havia adherits. La pitonissa encara es va practicar dues comparatives més entre el seu desoxiribonucleic i el del pintor: una al despatx de Robert Descharnes, supervisada per un famós doctor nord-americà, aprofitant material genètic adherit a les sondes gàstriques usades pel pintor i rebutjades, que el biògraf de Dalí s'havia quedat quan el geni malaltejava a la Torre Galatea. I una altra comptant amb un floc de cabell de Dalí en poder del perruquer Lluís Llongueras. Ara, si tot això no fos suficient, demanaran obtenir nou ADN exhumant el cadàver del pintor enterrat a l'escenari del Museu.

Gran notícia seria que es demostrés que el geni hagués procreat. Les denses conclusions a què durant mig segle han arribat els experts sobre la pintura de Dalí s'han basat en el mix de les presumptes obliqüitats sexuals de l'artista, tingut per, depèn, impotent, homosexual, masturbador o voyeur. Si ara resulta que havia copulat com ho fan la majoria de mortals, tot aquell safareig psicobiològic s'hauria de sotmetre a l'esmena a la totalitat, començant per les espesses anàlisis que ha propiciat El gran masturbador. Dalí, d'una banda, hauria guanyat l'enèsima batalla mediàtica després de mort, i, de l'altra, s'hauria envescat de la vulgaritat comuna en els hereus de casa bona: haver fornicat amb una criada –la mare de la senyora Abel– que servia durant els estius a Cadaqués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia