Opinió

De set en set

Romeria

Doncs sí, amb diverses formulacions, les romeries formen part de la tradició religiosa i cultural de la vella Europa. I són manifestacions de gran contingut social, tot i que ara han baixat d'intensitat. Però no es pot usar el nom frívolament, fora de context i com a vana expressió desqualificadora.

Tampoc no es pot esperar gaire més de qui parla de La llista de Schindler sense ni tan sols haver vist el film i desconeixent-ne el missatge. La llista dels salvats i els condemnats, segons el popular bocamoll, intentant banalitzar la realitat immediata mentre juga i manipula una gran tragèdia històrica. De nul·la sensibilitat i d'escassa dignitat, el senyor Garcia A. ignora el que fou el nazisme i potineja amb les seves víctimes.

Estaria bé que quan la gent parlés ho fes sabent quin significat tenen les romeries i què fou el nazisme, encara que només fos per no fer el ridícul ni presentar la imatge d'un polític immers en la gran ignorància. Tot estaria millor, però no es pot esperar altra cosa de qui practica la confusió com a professió, sense adonar-se que és ell mateix qui cau en la ridiculesa absoluta.

En la meva vida he anat a moltes romeries, majoritàriament per devoció, i fins alguna vegada per obligació, i sempre m'he trobat amb gent neta que hi feia cap, gent quasi sempre més convençuda que jo mateix, que creu i valora el paper integrador de les romeries. Els romiatges són cosa de gent activa, senzilla en allò que creu i ben disposada en la defensa de les seves conviccions. Suportar l'agressió dialèctica de Garcia A. és una prova de fortalesa o un exercici de fer el sord davant de tanta rucada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia