Opinió

LA GALERIA

Mode conducció

Pensem que nosaltres controlem. Fins que passa alguna cosa i els equips d'emergències troben la víctima amb el mòbil a la mà

Som en l'era de les aplicacions i no en podia faltar una com Conduint, que posa els mòbils en mode conducció o respon amb un missatge automàtic per advertir a qui truca que el destinatari està conduint. Tot plegat per evitar les distraccions al volant. I vist el balanç de la sinistralitat a les carreteres gironines, potser hauria de ser d'ús obligat, com el cinturó de seguretat. Un de cada tres accidents mortals a les carreteres gironines és per culpa de les distraccions, principalment amb el mòbil, que es fa servir no només per parlar, sinó també per enviar missatges mentre es condueix. Segurament més d'una i de dues persones pensen en aquest moment que ho han fet en alguna ocasió o altra. El que no pensen és que fer servir el mòbil mentre es condueix multiplica per 10 les possibilitats de tenir un accident. El perill d'aquesta combinació va quedar clar en el balanç que van fer dimecres a Girona els responsables de Trànsit i dels Mossos: en un segon de distracció es poden recórrer 10 metres. Les distraccions al volant s'han convertit en una de les principals causes dels accidents de trànsit. Les autoritats van mostrar la seva preocupació. I motius no els en falten. És preocupant, sobretot quan parlem que l'any passat van morir a les carreteres gironines 44 persones. I encara més preocupant si hi afegim les dades del nefast inici d'any, amb set víctimes mortals més. No és cap novetat dir que la combinació conducció-mòbil és letal. S'ha dit de totes les maneres possibles des de l'eclosió d'aquests aparells i després de comprovar el mal ús que en fem tots plegats. La realitat ens mostra que les advertències no serveixen per gaire res. Pensem que nosaltres controlem. Una actitud molt humana, fins que passa alguna cosa i els equips d'emergències troben el conductor accidentat amb el mòbil a la mà. O el que encara és pitjor, sense portar el cinturó de seguretat. Perquè per més que costi de creure, encara hi ha moltes persones que no el fan servir. L'any passat una de cada quatre víctimes mortals no el portava cordat. Alguna cosa no acaba de rutllar quan estem disposats a jugar-nos la vida al volant. Ja veiem què passa amb el cinturó de seguretat, tot i fer anys que és d'ús obligatori i l'amenaça de multa. Doncs tot fa preveure que queda molta feina de conscienciació per fer perquè tots plegats siguem conscients dels perills del binomi mòbil-cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia