Opinió

A la tres

Justícies

“La benevolència envers Urdangarin, que es decideix avui a Palma, no es dona en altres casos judicials, com a Berga

El tribunal de l'Audiència de Palma decidirà avui si envia Iñaki Urdangarin a la presó. Si el fiscal demana presó amb fiança, el pagament d'aquesta eximiria l'exduc de Palma d'entrar a un centre penitenciari tot i haver estat condemnat a sis anys. La fiscalia anticorrupció recomana demanar presó per als condemnats a més de cinc anys, com ha passat en els primers condemnats pel finançament irregular del PP del cas Gürtel. Però ja sabem que la justícia no és igual per a tothom, malgrat que els advocats de la infanta Cristina i el govern estatal no paraven de vantar-se'n quan es va fer pública la sentència que la condemnava, no absolia, però només a una lleu multa. Desconeixem si el tribunal tindrà en compte el risc de fuga d'Iñaki, ja que els antics ducs ja viuen a Suïssa i deuen disposar d'escortes. O si tem per una ocultació de proves o que atemptin contra les víctimes, raons per les quals s'acostumen a dictar les ordres de presó.

En canvi, la fiscalia sí que ha demanat que el jove de Berga que va donar una plantofada a un regidor del PP durant la Patum compleixi l'any de presó a què el van condemnar. En el seu escrit per demanar l'ingrés a presó, la fiscalia argumenta que la bufetada va ser un “profund menyspreu a l'estat de dret que encarnava el regidor” agredit. I que “el medi social en què es va donar l'acció punible és procliu a aquest tipus d'actes”. Vaja, que cal advertir els berguedans que creen un entorn poc favorable a l'Estat o al PP. O potser és la Patum... Qui atia el foc, tenint en compte que l'alcaldessa de Berga va ser detinguda i duta a declarar per no haver retirat l'estelada de l'ajuntament? Hi ha moltes sentències amb penes menors a tres anys que no impliquen presó i gairebé mai la fiscalia recomana l'ingrés a presó.

Prop de l'Audiència de Palma, al Parlament balear, la majoria de diputats van pronunciar-se dimarts per una sortida dialogada del procés català i en contra que es judicialitzi.

Tres maneres ben diferents de veure per a què serveix, o ha de servir, la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia