Opinió

LA GALERIA

Els Berengena

Per a Rubén, Ismael i Alfred Berengena la música és, més que un ofici, una necessitat

Els germans Berengena podrien formar un supergrup fraternal, tot i que no és gens habitual una formació amb un guitarrista i dos bateries. Ismael (el guitarrista), Rubén i Alfred tenen les seves arrels a Sarrià de Ter, una localitat de la qual han sorgit músics i bandes de duresa contrastada. Els Berengena són pioners d'aquesta petita però dinàmica escena local, que ara té el seu nucli principal al centre social Apaga la Tele, o sigui, l'ATV. Alfred Berengena (1978), un dels millors bateries de música extrema de l'Estat espanyol, publica ara el seu primer disc amb el grup basc Soziedad Alkoholika , Sistema antisocial. Alfred va començar el 2012 com a substitut temporal del bateria de S.A. per una lesió i el 2014 es va convertir en membre oficial d'aquesta història banda, a mig camí entre el trash metal i el hardcore, que l'any vinent celebrarà el seu trentè aniversari. Amb una sòlida formació musical, Alfred Berengena ha publicat també dos mètodes de bateria, l'últim dedicat al doble bombo avançat; té més de 20 anys d'experiència com a professor de bateria a nivell nacional i internacional, i ha treballat amb un munt de grups.

Ismael Berengena (1976) també és professor de guitarra, solfeig i harmonia i té un currículum molt extens: Peces in the River, Confussion Fussion, Koma Etílika i Rockzilla van precedir el seu salt a The Bon Scott Band, on va recrear els riffs d'Angus Young, també amb pantalons curts, en més de 300 concerts d'homenatge a AC/DC. De tornada a Girona, va muntar el seu propi grup, el power trio Elisma , amb el seu germà Rubén a la bateria i un repertori de temes propis de rock dur reunits fins ara en dos discos, Andar (2011) i Mundo inmundo (2014). L'Isma també va ser guitarrista del grup de versions The Bazaga's, però ara es vol concentrar en els seus projectes. El 31 de març Elisma actuarà a Madrid i el 21 d'abril a Barcelona.

Rubén Berengena (1974) també exerceix la docència i, com a músic de sessió, ha gravat més de cent discos, entre ells els de Santiago Auserón i Cris Juanico amb l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. Lidera el seu propi projecte entre el rock i el jazz, el Rubén Berengena Trio, que va actuar en el Festival de Jazz de l'Alguer, i amb el seu germà Isma comparteix un altre trio de versions de rock & roll, The Seventies. El grup de rhythm'n'blues Bourbon ha estat una altra de les seves múltiples aventures musicals. Queda clar que per als Berengena la música és, més que un ofici o una vocació, una autèntica necessitat vital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia