Opinió

A la tres

El diàleg, segons el PP

“Cada aparició del govern del PP mostra que no han entès que el sobiranisme no és política clàssica

El PP assegura que aquesta és la legislatura del diàleg i quan ho defensa diu que aquesta forma de fer impregnarà tota l'acció política del govern de Mariano Rajoy. Impedir compareixences a la comissió de l'operació Catalunya, vetar resolucions aprovades al Congrés dels Diputats amb l'excusa de l'estabilitat econòmica o usar la fiscalia i altres poders de l'Estat per intentar aturar investigacions en curs sobre corrupció en deuen ser exemples. Cadascú interpreta el diàleg com vol. En tot cas, a Catalunya es continua tenint clar que parlar de diàleg sense afrontar el referèndum és una fal·làcia, i en els darrers dies n'hem tingut uns quants exemples.

El president del govern espanyol en persona va venir a Barcelona a prometre una pluja de milions en infraestructures. De fet, era una plugeta, ja que no complia ni els requisits de l'addicional tercera de l'Estatut que es deu a Catalunya. Però el més greu és que ni el seu ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, se'l creu i uns dies després anunciava que el pressupost de l'Estat reduïa a xavalla les promeses. I tot això tenint en compte que la mitjana d'execució dels pressupostos d'infraestructures de l'Estat a Catalunya dels darrers anys volta el 15%.

Però el relat basat en la mentida és una gran arma del PP a Catalunya, com, malauradament, ja sabem. Uns dies després la Generalitat muntava un gran acte a Madrid pel corredor mediterrani. Allà, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, venia com a gran concessió el baixador del TAV a Girona: una obra que no forma part del corredor i que... paga la Generalitat! I el darrer exemple: la presència, i, per tant, politització, de Soraya Sáenz de Santamaría en l'acte convocat per la Cambra del Llibre per donar suport a la candidatura de Sant Jordi com a patrimoni immaterial de la Unesco.

El govern espanyol intenta desactivar el sobiranisme amb els sistemes polítics tradicionals –que inclouen la guerra bruta– que altres cops han funcionat gràcies a la connivència catalana. No han entès que la situació ha canviat; que el poder del sobiranisme és, justament, que desborda, per la dreta i per l'esquerra, els polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia