Opinió

De reüll

Hi ha crisi per a estona

Les posicions expressades a la seu del PSOE s'albiren irreconciliables

El pla que en la seva ment algú va traçar fa mesos i que acabava amb Susana Díaz a la secretaria general del PSOE recosint el partit té molts punts de quedar-se en l'imaginari. El debat que dilluns va mantenir a Ferraz la presidenta de la Junta d'Andalusia amb Pedro Sánchez –amb el permís de Patxi López, que va actuar com a mer espectador– va servir per constatar que la divisió de la família socialista és profunda i de fons. Entre l'ampli desplegament de retrets mutus dels candidats, que va monopolitzar el cara a cara, també es va poder constatar que no hi ha entesa sobre el projecte, sobre Catalunya o sobre el paper de la formació en la legislatura. Diferències per damunt de tot. I tírria, molta tírria.

Qui pensi que diumenge amb l'elecció del secretari general es tancarà la transitorietat en què es va situar el PSOE l'octubre passat, s'equivoca. Hi ha crisi del socialisme per a una bona estona. La fase d'avals ha certificat que el futur líder s'elegirà amb tota probabilitat per un marge estret i amb bona part del partit en contra. Difícil iniciar així la que es calculava que hauria de ser l'etapa de reconstrucció. Les posicions expressades a la seu del PSOE s'albiren irreconciliables. I semblen portar el que és el segon partit de l'Estat cap a l'abisme. Les barroeres maniobres per expulsar Sánchez han obert un esvoranc al cor de la formació que s'eixampla dia rere dia.I que a hores d'ara ningú dona per segur que es pugui arreglar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia