Opinió

A la tres

Millo se'n riu, del Prat

“El delegat del govern espanyol va ‘passar' d'anar a la trobada a la qual l'havia convocat la Generalitat

La delegació del govern de l'Estat a Catalunya va muntar ahir una gran trobada per fer creure que s'estan movent, tot i que tard, per solucionar el caos que han generat a l'aeroport del Prat amb les cues de passaports. El delegat del govern, Enric Millo, el número dos d'Interior, José Antonio Nieto, i un grapat de càrrecs policials van explicar el pla de xoc per garantir, diuen, que en un mes les cues hagin desaparegut. Bé, ens ho apuntem. El problema, però, és que el caos el van generar ells perquè aquesta nova normativa de seguretat de la Unió Europea –necessària i reclamada pels comandaments antiterroristes europeus per molt que Mariano Rajoy ahir els culpés, atiant encara més el populisme– feia mesos que es preparava i se sabia la data en què seria operativa. Tot i això, Interior no va preveure res i va culpar Aena, que planifica –donant prioritat a Madrid-Barajas, això sí– els vols amb mesos d'antelació.

El paper de Millo en tot aquest sarau l'hauria de fer reflexionar. Primer, va estar callat mentre milers de catalans feien unes cues indignes provocades per la desorganització de l'Estat. Després va fer una intervenció, dimarts a la ràdio, memorable: va demanar paciència, va dir que a tots els aeroports hi ha cues i que la culpa era del fet que l'aeroport del Prat ha crescut massa. Quan un polític assegura que el que cal és canviar les formes de fer, adaptar-se a la nova situació, etcètera, el que està dient, entre línies, és que no té ni la més remota idea de com solucionar-ho.

I ahir ho va rematar: després de reunir-se amb els seus –certament els que en tenen les competències gràcies a la retallada de l'Estatut– va passar olímpicament d'anar a la reunió amb els consellers Josep Rull i Jordi Baiget, que l'havien convocat. No hi va anar encara que només fos per explicar-los el que havien decidit al matí. En canvi, Millo va anar a escoltar la seva cap, Soraya Sáenz de Santamaría, que era a Barcelona parlant d'Internet i els menors... El delegat sap perfectament qui el paga i a qui es deu. Ara, els ciutadans també tenen clar que, dels problemes del Prat, se'n riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia