Opinió

Full de ruta

Victòria Eugènia té dot

La necessitat d’un gran espai d’exposicions a Barcelona no ha d’impedir que el MNAC trobi el seu espai natural d’ampliació en el pavelló de Fira de Barcelona a Montjuïc

L’organització de l’exposició dedicada a Bowie, que al llarg de l’estiu es pot veure al Museu del Disseny, ha plantejat la necessitat que Barcelona tingui un espai diàfan i gran que per a aquest nou model internacional de mostra que va més enllà d’exhibir escultures i pintures. El Museu del Disseny ha parat el cop, però hi ha un buit que cal omplir si la ciutat vol mantenir el bagatge de modernitat i internacionalitat de què es vanta. En aquest sentit, el responsable de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va donar una sortida a l’ús del palau Victòria Eugènia, que es troba al recinte de Fira de Barcelona, entre les fonts i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Aquesta proximitat amb el MNAC és perfecte perquè l’anhel de disposar de més espai del seu director, Pepe Serra, hagi estat encaminat des de fa temps a aconseguir el pavelló, no només per augmentar l’espai expositiu, sinó per fer de baula d’unió entre les fonts de Montjuïc i el museu. Segons Serra, és molt el públic potencial del museu que es queda a mig camí. La utilització del pavelló, que en un principi s’havia parlat que podia ser la seu de la col·lecció privada de la baronessa Thyssen, traçaria una camí fins a la porta de la petita catedral del romànic.

Però no és aquest el plantejament de Collboni. Que el MNAC utilitzi l’espai, sí, però compartit amb altres institucions museístiques, una idea que en falca una altra no menys interessant, aconseguir que el museu català pugui fer un salt pel que fa al públic que, juntament amb les donacions de col·leccions que darrerament flueixen, pugui arribar a un nivell d’autofinanciació que li permeti intentar jugar en la lliga dels grans museu internacionals.

Barcelona necessita un gran espai d’exposicions i, potser, Montjuïc seria un lloc ideal per fer-ne un gran focus cultural –CaixaForum, Fundació Miró, Teatre Grec...– però caldria trobar un altre espai i facilitar, al MNAC, el camí cap a l’excel·lència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia