Opinió

De reüll

Pura necessitat

L’executiu estatal ha actuat com a espectador de la gestió de l’atac

El ministre Juan Ignacio Zoido mostrant la fotografia de Younes Abouyaaqoub, autor de l’atropellament mortal de Barcelona, hores abans que els Mossos d’Esquadra l’abatessin a Subirats. La imatge, que ha escalat fins a la portada de l’Abc, és pura necessitat. La del govern espanyol de fer veure que ha pintat alguna cosa en la gestió del cop gihadista a la capital catalana i Cambrils. Aquest era el missatge de la foto del titular d’Interior. Ni tan sols li va importar que la instantània exhibida el desmentís quan dies abans i a corre-cuita havia donat per desarticulada la cèl·lula terrorista, en contra del parer de la policia catalana. Donar valor a la feina de l’Estat espanyol a qualsevol preu, era l’objectiu. Li han comprat alguns dels seus. Ningú més.

Hi ha unanimitat en l’excepcional feina dels Mossos i els serveis d’emergències des que dijous a la tarda es confirmés l’atac. Com també impera la impressió que l’executiu estatal ha actuat com un mer espectador. Les aparicions de Mariano Rajoy o Soraya Sáenz de Santamaría han estat poca cosa més que visites a Catalunya. Cap informació i encara menys rellevant. Un contrast brutal amb el govern i la policia catalans. Ho reconeixen fins i tot els sindicats de la Guàrdia Civil i la policia espanyola: s’ha transmès “una imatge a l’exterior de les nostres fronteres d’un estat català autosuficient”. Això per moltes fotos que ensenyi Zoido.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia