Opinió

Full de ruta

El 0,35% de les empreses

Només el 0,35% de les empreses o el 0,13% de les societats han decidit traslladar la seu. I això, tot i la política de la por constant

Els registradors espanyols han decidit que és fonamental fer públic cada dia quantes empreses catalanes decideixen traslladar la seu fora del país. Bé, doncs les darreres xifres fetes públiques indiquen que 917 empreses han optat, des de l’1 d’octubre, per traslladar la seva seu social a altres indrets arreu de l’Estat espanyol. Vaja, que un 0,35% de les empreses catalanes –260.000– han decidit fer aquest canvi. O un 0,13% de les societats que hi ha al país –600.000–. Ah, i el percentatge variaria si hi restem les que, també en aquest període, han fet el pas a la inversa, que també n’hi ha. Aquest exercici no el faig per riure-me’n. L’ús de percentatges en aquests temes pot servir per contextualitzar, però no li treu importància. D’altres, sí que ho fan per fer befa, com la fiscalia quan va afirmar que no calia investigar les salvatges càrregues de la policia espanyola l’1-O perquè només havien ferit el 0,037% dels 2,2 milions de votants. Bé, almenys la fiscalia dona per bo que van votar 2,2 milions de persones.

Com deia, aquests moviments, lleus pel que fa al nombre total, són símptomes i cal tenir-los en compte. Símptomes que, com no pot ser d’una altra manera, hi ha gent, empresaris en aquest cas, preocupada per la situació política. D’altres, pel fet que la ciutadania prengui el poder i pugui fer aturades de país molt més potents que qualsevol de les vagues generals viscudes fins ara. I també és un símptoma que la guerra bruta, que fa anys que patim, s’ha endurit. La política de la por funciona, òbviament. I si truques a les empreses importants i els expliques que estaries molt agraït, per exemple eliminant les inspeccions d’hisenda, si fan el pas, doncs encara més. Ara, és obvi que hi ha gent, de bona fe, espantada. No pot ser d’una altra manera quan ahir es va certificar l’atac més gran que ha patit el país des del retorn de la democràcia. I des de l’Estat, el PP i el PSOE consideren que és lleu i limitat. Imagineu el que podria passar si no seguim el nostre camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia