Opinió

Ara torno

Imaginar-se el pitjor

“I si és Rajoy qui està fent xantatge a la Unió Europea?

Després de la votació al Parlament en què es va proclamar la República de Catalunya, un amic que em mereix la màxima confiança (i quan dic màxima vull dir exactament màxima) em va dir: “Imagina’t el pitjor.” Feia referència a la reacció de l’Estat espanyol. Com que sempre miro de fer-li cas, vaig intentar aplicar al meu mecanisme de pensament sobre el que està passant el filtre de pensar el pitjor. No m’ha estat fàcil, perquè tinc una tendència naïf al pensament positiu. Jo em pensava que la policia espanyola no ens pegaria el dia 1 d’octubre per participar en el referèndum. A pesar que va acabar passant, no creia que l’exèrcit judicial de Rajoy fos capaç de posar a la presó els dirigents de l’ANC i Òmnium. I tot i que això també ha acabat passant, em semblava massa gros que també fiquessin a la presó el govern que els catalans vam elegir democràticament el 27 de setembre del 2015 i que ha comès l’únic delicte de complir el programa electoral. I això també ha passat. Soc tan fluix de pensament que, abans de tot això, em pensava que, veient les massives manifestacions de l’11 de setembre un any rere l’altre, els partits i el govern espanyols acabarien veient la necessitat de fer un referèndum per resoldre la situació. I sí, ja em podeu dir il·lús, però també creia que la UE no permetria totes aquestes coses i tractaria els catalans com a europeus. Però ens està tractant com els refugiats de guerra sirians o com els immigrants de la pobresa. Amb la mateixa miserable indiferència.

Pensant com penso no n’endevino ni una. Faré l’esforç de pensar el pitjor, doncs. Vaig posar a Twitter el que em sembla que està passant ara. Resumidament, no pot ser que Rajoy faci empresonar el nostre govern i que vulgui eleccions el 21 de desembre. Ningú vol unes eleccions que perdrà, però si algú el va obligar a convocar-les, es tracta de fer veure que les vols però, paral·lelament, executar un pla B. El que estan fent i preparen (empresonar la mesa del Parlament sencera o en part, il·legalització de la CUP...) ha de tenir una altra finalitat. Sí, ens volen provocar perquè reaccionem descontroladament, per exemple dimecres en l’aturada de país o dissabte en la manifestació, i la intervenció activa dels piolins serveixi per crear la situació de caos i violència necessaris per tenir la coartada davant la UE per suspendre sine die les eleccions i prorrogar el 155. No em direu que això no és pensar malament.

Després, però, arriba un altre amic i em diu que sap de bona font que no és que la UE estigui tutelant Rajoy a distància. Al contrari, és Rajoy qui ja ha avisat que abans Espanya sortirà de la UE que no pas que Catalunya aconsegueixi la independència. Com a imaginar-se el pitjor no està malament. No afluixem, però preparem-nos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia