Opinió

Keep calm

Partits i sindicats

Els partits i els sindicats volen estar a l’altura de les circumstàncies i les circumstàncies els estan superant

L’actual situació política a Catalunya marca un abans i un després per als partits polítics i sindicats. Res serà igual. Sovint es veuen desbordats per la situació. El PSC fitxa l’exmembre d’Unió Ramon Espadaler. És una de les notícies més sorprenents de la campanya electoral. JxSí poden estar junts a la presó i no poden anar junts en una mateixa llista. El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, no dona suport a una vaga general per als empresonats en què es troba la seva amiga de sindicat Dolors Bassa. Espadaler ha demostrat en la seva llarga trajectòria ser un bon polític a la conselleria de Medi Ambient amb Pujol, com a portaveu al Parlament de CiU, com a conseller d’Interior en el govern de Mas... Un polític que els ha vist de tots colors a UDC. Va ser l’últim d’apagar el llum d’un desastre econòmic del partit més antic de Catalunya conjuntament amb ERC. Es farà difícil i estrany veure Espadaler en el grup socialista. És un personatge franc i lleial que no vol criticar els seus anteriors companys de partit. Fet que l’honora. Un dia com a historiador explicarà què va passar en aquella època en què van haver de tancar la porta i que va encapçalar Duran i Lleida. El 27-S, Espadaler i el seu equip van tenir a Catalunya 114.000 vots amb el resultat de cap diputat. El grapat de vots portats als socialistes sumarien diversos escons al Parlament. Una operació electoral perquè en les eleccions del 21-D –que s’esperen d’alta participació– no es perdin vots. Només així es pot entendre que Espadaler i el seu equip s’asseguin als escons socialistes. Ideològicament no es pot entendre. També és difícil entendre que Meritxell Borràs i Dolors Bassa, que comparteixen cel·la a Alcalá Meco, no vagin en la mateixa llista. Pregunto: és a punt de sortir la sentència de l’afer Palau? ERC no vol compartir res amb el PDeCAT? I, en els sindicats, és difícil entendre el paper de Ros amb Bassa.

Els partits i els sindicats volen estar a l’altura de les circumstàncies i les circumstàncies els estan superant. S’hauran de posar al dia...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia