Opinió

Full de ruta

Ascensión López

La justícia dicta sentència: tot apunta a la monja Baena, i la primera empresonada per la trama franquista de nadons robats serà un nadó robat

Tenia 8 anys quan ella plorava la mort del seu pare i un familiar li va fer una confessió cruel: “No sé per què plores per algú que no té res a veure amb tu.” Aquella nena abruptament adulta és Ascensión López, va néixer a Sevilla, avui té 53 anys i és la presidenta de SOS Bebés Robados d’Almeria. López ha liderat la croada contra l’adopció il·legal de tants i tants nadons com ella que van ser arrencats dels progenitors pel franquisme per ser donats a pares afins al règim. Després de consagrar la vida a investigar qui la va desposseir dels pares i quan els indicis apuntaven a la monja Dolores Baena, la justícia espanyola ha dictat sentència: per fi hi haurà una primera empresonada pel cas dels nadons robats i precisament serà la víctima, Ascensión López.

Que la primera empresonada per la trama franquista dels nadons robats sigui un nadó robat és un gir de guió del jutjat penal número 3 d’Almeria. López ha provat que sor Dolores Baena (cosina del pare) figurava en la partida d’adopció i així ho va denunciar el 2012, però la justícia no la va atendre. Amb la monja, en canvi, la justícia va ser sol·lícita: el jutjat d’Almeria aviat va acceptar una denúncia contra el nadó robat per injúries i calúmnies i el 2015 va condemnar López a indemnitzar la religiosa amb 40.000 euros, una multa de 3.000 euros i el cost del judici. En total, 55.000 euros que López no té i que la portaran a la presó perquè fins i tot el Consell de Ministres li denega l’indult. “La meva condemna és un avís a la resta de víctimes que no segueixin indagant”, alerta López. Espanya és una gran nació, assegura Rajoy amb cofoisme. I cal posar-se al seu lloc: deu ser difícil no pensar que presideixes una gran nació quan governes en minoria i saps que ni Pedro Sánchez ni cap dels pocs periodistes pels quals et deixes entrevistar et pregunten per Ascensión López, quan el teu soci Albert Rivera no sap ni qui és ella perquè no és veneçolana, i quan intueixes que cap dels 7.941.236 votants teus et retirarà el vot pel fet d’empresonar la dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia