Opinió

A la tres

Bufandes de colors

“Avui es podrà votar amb una bufanda taronja o blava al coll, però, i amb una de groga?

Mítings finals de campanya, dimarts a la nit. Molts dels assistents a l’acte de Ciutadans porten una bufanda taronja al coll. A l’acte del PSC és de color vermell. Al del PP és de color blau. I al míting final dels comuns n’hi ha molts que porten peces de roba de color morat. Mentrestant el groc és molt present en peces de roba però sobretot llaços als actes finals de Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Fins aquí, tot prou normal ja que hi ha una sèrie de colors que, des de fa temps, s’associen a determinades opcions polítiques i el groc, com tots sabem, s’ha convertit en el color de suport als presos polítics i de resposta a la repressió que l’Estat espanyol està exercint contra el moviment sobiranista, inclòs el 155.

El que ja no és tan normal és que avui es pugui generar un problema si el color groc és present a prop de qualsevol col·legi electoral mentre que no hi haurà cap problema per anar a votar amb qualsevol dels altres colors en qualsevol peça de roba. La Junta Electoral ha explicitat, a petició del PSC, que els presidents i la resta de membres de les taules electorals no poden dur cap llaç groc. Per ara no ha prohibit que ningú més el porti. Sí que és cert que s’han prohibit il·luminacions de color groc en fonts de Barcelona, llaços en arbres de Nadal o pancartes amb la paraula Democràcia i que, per tant, avui podem veure qualsevol animalada d’aquesta mena. Per exemple, que un apoderat d’un partit unionista demani que es retiri alguna cosa de color groc d’un col·legi electoral o que algú amb el llaç groc no pugui votar, cosa increïble... però com moltes de les que hem vist en els darrers mesos. En aquest cas, la decisió final seria del president de taula, però, depenent de la seva decisió aquella taula podria ser impugnada... O la Junta Electoral prohibir que es voti amb el llaç en qualsevol moment.

Aquí el fàcil seria defensar el ni un pas enrere i que la gent lluís el que li donés la gana, com hauria de ser, però no ho faré pas. Ens hi juguem massa, un diputat pot venir d’un vot, o d’una taula impugnada i, posteriorment, anul·lada per la Junta Electoral. Avui, siguem més espavilats que ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia