Opinió

LA GALERIA

Descobreix Xics’n’Roll

La xarxa de les Cases de la Música , el projecte sociomusical que té seus a Mataró, Salt, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Manresa, organitza tot tipus d’activitats per “potenciar la música en viu en totes les seves vessants: formació, creació, exhibició (concerts) i participació ciutadana i dinamització”, com es remarca en la presentació d’aquest projecte nascut el 2005, que entre els seus objectius té el de funcionar com el “futbol de base”, que crea planter: en aquest cas, tant nous artistes com nous públics. En aquest últim àmbit destaca el projecte Xics’n’Roll, que deixa prou clares les seves intencions, amb els precedents de The Penguins i el seu alter ego familiar, Reggae per Xics, Heavy per Xics i el disc Cançonetes per xics (Discmedi), un recopilatori que mostra la vitalitat i la diversitat de la música infantil –o familiar– feta en català: un fet que també han reconegut els premis Enderrock amb una categoria específica de millor disc per al públic familiar, tant pel que fa als guardons de la crítica com als decidits per la votació popular.

Tornant a Xics’n’Roll , el gran tret diferencial del projecte de les Cases de la Música és que té com a protagonistes diversos grups d’homenatge a grans clàssics de la història del rock –les ja cèlebres tribute bands– com ara Bob Marley (Natxo Tarrés & The Wireless), The Beatles (Abbey Road), The Rolling Stones (Smoking Stones), Queen (Momo) o Bono, The Edge i companyia (Please U2). Aquests concerts d’aproximadament una hora de durada, que en el cas de La Mirona es programen els diumenges a les 12 del migdia –el 8 d’abril hi actuarà Momo; el 13 de maig, Please U2–, són una bona manera perquè la mainada s’introdueixi en la música en directe i descobreixi el gran llegat del rock, una música que, en els últims anys, ha passat de ser un gran fenomen cultural transgeneracional a convertir-se en un estil gairebé en vies d’extinció –com el seu oient mitjà–, davant la irrupció de fenòmens sonors com ara el trap i el reggaeton entre els més joves.

El diumenge 21 de gener van actuar els barcelonins Abbey Road a La Mirona, amb un espectacle adaptat a les circumstàncies en què no van faltar una simpàtica presentadora, els globus, les bombolles, les pintures facials i altres clàssics de l’animació infantil. Però el més important va ser la música: clàssics de The Beatles –alguns més previsibles en aquest context, com ara Ob-La-Di, Ob-La-Da, All Together Now i Yellow Submarine; altres no tant: la versió que els de Liverpool van fer d’Act Naturally, un èxit country, a la banda sonora de Help!–, molt ben introduïts, interpretats i posats en escena per uns músics molt professionals que saben que la mainada és el futur, també el del rock’n’roll. I els pares? Si més no, ho intentem. Després els fills, ja se sap, faran el que els doni la gana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia