Opinió

De reüll

Sòlids en les conviccions

La ciutadania es manté ferma en la defensa dels drets bàsics

Hem recuperat l’esperit. El lema “els carrers seran sempre nostres” torna a estar viu, així com en els mesos previs al referèndum de l’1 d’octubre. La ciutadania torna a mobilitzar-se, i això sempre és positiu. Després d’uns mesos d’incertesa pels entrebancs que ens hem anat trobant pel camí just després de la proclamació de la República, amb l’aplicació d’un 155 dur i taxatiu, per les desavinences dels partits independentistes per formar govern, i les intromissions contínues de la justícia espanyola, la gent torna a sortir al carrer. Per reclamar govern, ara ja fa quinze dies, per recordar la ignomínia dels presos polítics, divendres passat, i per defensar el model d’escola catalana i unes pensions dignes, aquest cap de setmana.

Concentracions amb un ampli suport, que demostren que la ciutadania es manté ferma en la defensa dels drets bàsics. Que la repressió no espanta, sinó que estimula. Que les injustícies no són acceptades, per molt que des de l’Estat es vulguin camuflar com a normalitat o com a llei. La base social d’aquest país és manté sòlida en les seves conviccions, i això és essencial, primer, perquè és un eix cohesionador d’aquest país, i segon, perquè demostra l’evidència de quin és el camí que vol seguir la gent. És un avís i un missatge clar per als dirigents d’un costat i de l’altre: no ens fa por la repressió i volem seguir endavant en el procés d’autodeterminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia