Opinió

A la tres

Ni l’ànec groc de la mona

“ El Piuet del pastís també atia la rebel·lió? Caldrà queixar-se, i també governar-se, abans que no quedi res

Protestar pacíficament, cridar o manifestar-se en contra de qui governa serà ben aviat delicte a l’Estat espanyol, per inversemblant que sembli als demòcrates de l’Estat –si és que encara n’hi ha– i amb el vistiplau d’una Unió Europea (UE) que deixa fer encara que es vulnerin els drets fonamentals d’una part dels ciutadans europeus, en aquest cas els catalans, que reivindiquem la desaparició de drets com la discrepància política o el de decidir. L’Audiencia Nacional avisa els CDR que no poden organitzar protestes. Els grups que inicialment defensaven el referèndum, i que molts van sorgir espontàniament a les portes dels col·legis electorals, seran ara equiparats al suport al carrer de les actuacions en suport del terrorisme de la kale borroka. Els CDR no han fet aquests dies res que no hagin fet abans centenars de col·lectius de l’Estat. La campanya contra els peatges també va aixecar barreres (amb el suport del PSC), els estibadors van tallar autopistes a tot l’Estat, els treballadors d’empreses de tota mena tallen vies i cremen pneumàtics, els veïns de Múrcia, l’AVE, els ramaders hi vessen llet o fruita...

Els ciutadans canalitzen com poden la indignació i protesten, també, per l’absència d’un lideratge polític que ha estat decapitat per la justícia espanyola. Són sabedors que no fan gaire favor ni als empresonats ni a la resta de veïns per on es podria eixamplar la base social del sobiranisme, perquè l’Estat espanyol es basa ara a acusar de violència Catalunya. Fins i tot la tebior en la condemna del sobiranisme que practiquen sectors del PSC serà condemnada. Ahir ja investigaven regidors d’aquest partit de Pineda.

Així les coses, caldrà denunciar-ho altre cop al carrer el dia 15, abans que s’acabi prohibint del tot. Però també urgeix formar govern per protegir allò que el 155 encara no ha esmicolat. Des de la Generalitat, per feble que sigui, es podria ajudar els empresonats a Espanya i a l’estranger, per exemple. Si no, en un any poden haver-se ja prohibit les mones amb rètols de presos, el Piuet i tot el groc sencer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia