Opinió

LA GALERIA

El cine Las Vegas, 2

No és una quantitat precisament mòdica la que ha pagat Figueres?

Ja en vam parlar fa una quinzena. A Figueres va reinaugurar-se amb l’estrena de Miss Dalí el cine Las Vegas, tancat de feia cap a vint anys. L’empresa que se’n fa càrrec hi ha invertit cap a dos milions d’euros i la majoria d’opinions, les publicades i les privades, mostren graus de satisfacció de com ha quedat. L’aspecte és idèntic al Las Vegas dels anys seixanta, amb el gran i esplèndid hall, dels que ja no s’estilen; el cine, que era el més gran de la província –ai, demarcació–, ha quedat distribuït en quatre sales que admeten, esglaonadament, des de setanta-cinc espectadors fins a uns sis-cents. En fi... El dia de l’estrena el cine va obrir amb permís provisional perquè l’escomesa elèctrica no estava enllestida; “la llum d’obres” venia d’un generador ubicat al carrer lateral, i ara la connexió definitiva ja deu estar feta. Qui hagi intentat establir/renovar una escomesa sap els retards i, a vegades, les humiliacions a què la companyia subministradora sotmet l’aspirant. Després de l’estrena i fins avui el cine ha estat comminat –policia municipal, etc.– a tancar a l’espera de la regularització definitiva.

Part de la política local, la que quan era al govern municipal “tot” ho trobava bé i des que n’és fora “tot” ho troba malament (Pare, aparteu de mi aquest calze de previsibilitat!), mentre s’esquinçava la camisa s’ha fet preguntes. Una: com és que per a l’estrena-inauguració no es va esperar que tot estigués enllestit? Doncs per fer compatibles les urgències de la distribució de Miss Dalí amb l’estrena del film a Figueres, per desig exprés del productor... i d’aquells que aspiren que alguna alegria passi per a la ciutat. Dues: com és que l’Ajuntament ha posat 350.000 euros a Las Vegas, una empresa privada? Puntualització: la vila tindrà un (únic) cine amb quatre pantalles al nucli urbà, és a dir a l’abast de gent gran, d’aquells a qui no els agrada anar-hi en cotxe i dels que hi entren si els ho posen fàcil; Figueres –veïns, associacions, centres d’ensenyament...– disposarà de quatre sales multiús, i encara hi ha els que creuen que Las Vegas ajudarà a la revitalització del degradat carrer de Sant Pau. Per tot això algú ha respost amb una altra pregunta: no és una quantitat precisament mòdica la que ha pagat Figueres? I tres: com és que el consistori es va fer càrrec del pica-pica inaugural? Bé, des de la més absoluta circumspecció, no és el que solen fer en aitals ocasions les persones bien élevées?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia