Opinió

Keep calm

Tortell Pedro

Pedro Sánchez ha posat un parany per a elefants i, en el mateix moment, s’hi ha tirat de cap

Aquesta època de política fugaç que ens ha tocat (mal)viure de vegades, només de vegades, té moments esplendorosos que cal assaborir amb una mica de calma. I –alegria!– ara entrem en un d’ells, perquè Pedro Sánchez ha posat un parany per a elefants i, en el mateix moment, s’hi ha tirat de cap. La trampa és saducea: si Sánchez pacta el suport de Ciutadans, haurà de cridar a les urnes, amb moltes probabilitats d’haver-li fet el favor de la vida a Albert Rivera, únic beneficiari d’unes eleccions on els socialistes espanyols parteixen des del quart lloc a les enquestes. I, si opta per demanar el suport a Podemos i als diversos grups sobiranistes, també guanyarà, però li caurà al damunt tota l’artilleria mediàtica del nacionalisme espanyol; els tertulians d’Ana Rosa entraran en convulsions i els editorialistes d’El País es raparan al zero mentre criden banzai!

Així les coses, el millor per a Sánchez seria trobar la manera de perdre la moció de censura. Però no és tan fàcil perquè la resta de partits tenen motius poderosos per votar-lo, fins i tot sense esperar-ne cap contrapartida. Rivera voldrà aprofitar l’ocasió per escurçar dos anys el seu camí cap a la Moncloa, Pablo Iglesias –després de la relliscada de la hipoteca– necessita recuperar perfil d’esquerres i adquirir la condició de partit decisiu, ERC i PDeCAT es freguen les mans veient com poden destruir el bloc del 155 i, alhora, venjar-se dels que van ordenar la violència de l’1 d’octubre... I, pel que fa al PNB, Pedro Sánchez pot significar el millor antídot contra Albert Rivera i la seva fúria anticoncert basc.

Total, que a Pedro Sánchez ja se li deu haver passat pel cap la idea de preguntar al PNB quant costaria fer-li perdre la moció. Una solució que alleujaria el PSOE i als bascos els permetria quedar bé amb tothom mentre, simultàniament, paren les dues mans. En fi, el que dèiem, la funció acaba de començar; els pallassos ja han sortit a la pista i el públic s’ho comença a passar la mar de bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia