Opinió

opinió

Més enllà d’un menjador escolar

Els darrers mesos s’ha obert al país un conflicte per la retirada per part de l’administració de la gestió dels menjadors escolars a les AMPA que encara els gestionaven. Una situació que afecta el menjador de l’escola Guillem de Montgrí amb una casuística molt particular de gestió directa a càrrec de les famílies. L’Ajuntament s’ha posicionat al costat de l’AMPA entenent que la gestió directa del menjador escolar en una escola pública és un bé que cal preservar. Què fem des de l’Ajuntament? El ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat per unanimitat donar suport a la gestió directa de l’AMPA del menjador escolar de l’escola Guillem de Montgrí. I no solament això, sinó que l’equip de govern del municipi, que no té competències en aquesta qüestió, ha demanat un conveni a les administracions responsables, Generalitat de Catalunya i Consell Comarcal del Baix Empordà, perquè li deleguin aquesta competència. Per què ens interessa com a poble mantenir un menjador escolar gestionat directament pels pares? Doncs perquè la gestió del menjador s’ha demostrat un bon model des de fa una colla d’anys. Qui vetllarà més per l’alimentació dels fills que els seus pares i mares? L’escola Guillem de Montgrí és un bon model d’èxit d’escola pública. Tot i els alts percentatges d’immigració dels darrers anys amb la diversitat que implica, els nostres conciutadans han continuat confiant en l’escola i el seu model educatiu i això ha fet que els pares s’hi hagin sentit identificats en la seva gestió a través de l’AMPA al costat dels equips docents. I no només pel que fa al menjador escolar, sinó implicats en el model educatiu, en les activitats extraescolars, en la millora dels patis, en la gestió dels residus i, en definitiva, en l’avanç cap a un model d’escola compromesa, sostenible i exemple de cohesió social. Amb la regidoria d’Educació sempre al seu costat aportant recursos municipals en el manteniment de tot el complex educatiu públic.

Per què continuem insistint a obtenir-ne la gestió? Primer, perquè té un efecte educador en els hàbits alimentaris dels nostres fills. Segon, perquè utilitza productes de proximitat i flexibilitza l’elaboració dels menús. Tercer, perquè beneficia el comerç, l’agricultura, la ramaderia i la pesca locals. Quart, perquè fa partícips els pares del model d’escola pública.

Malauradament som perfectament conscients que les administracions i la legislació van en el sentit contrari, però ens resistim a pensar que les excepcions que milloren el model de gestió dels menjadors escolars no són possibles.

Per tant, continuarem reclamant fer un conveni amb les administracions competents, Generalitat i Consell Comarcal del Baix Empordà, per a la gestió del menjador escolar de la nostra escola pública. Potser cal que més enllà de les justificacions legals prevalgui el sentit comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia