Opinió

A la tres

Malabarismes

“És sensacional, ridícul, sentir els arguments de Ciudadanos i del PP per dir que sí però que no a exhumar Francisco Franco

Jo no sé si Pedro Sánchez ha plantejat l’exhumació de Franco per tenir tothom entretingut aquest estiu i que no ens adonem de com d’atrapat està el seu govern (si és així, tampoc em semblaria tan mala estratègia), però la veritat és que és realment sensacional, tot aquest serial. I, com reclamava dimecres en aquest mateix espai i ho estan fent, encara és més sensacional veure com s’estan retratant Ciudadanos i el PP en aquest afer. És sensacional, sentir els arguments que fan servir per dir que sí però que no. Sensacional, veure quants malabarismes interns han de fer per no incomodar els seus. Perquè és això el que els passa. Que els tenen dins. De quines formacions són, molts d’aquests que es passegen pel Valle de los Caídos per honorar allò que és inhonorable? A qui voten, molts d’aquests signants de la Declaración de respeto y desagravio al general Francisco Franco Bahamonde, soldado de España? La resposta a aquestes preguntes és probablement la clau d’algunes de les declaracions que sentim aquests dies. Avui, el Consell de Ministres és previst que aprovi el decret llei que ha de blindar l’exhumació de les restes del dictador. Ciudadanos i el PP ja han dit que no ho veien bé, que no hi donaran suport. Es veu (diuen) que no els agrada que es faci via decret llei, i que la cosa no ha estat prou debatuda. Ha, ha, ha! Els uns volen ara crear una comissió per debatre què ha de ser el Valle de los Caídos (i no fer l’exhumació fins que no hi hagi acord) i els altres ho troben precipitat. Precipitat 43 anys després? Ha, ha, ha. Reclamen consens però no volen consens. Sí, però no. El PP troba que s’abusa de la fórmula del decret llei (ells, que en van ser uns experts quan governaven) i Ciudadanos diu que cal més temps i consens. Vaja, que tenen l’oportunitat de posar fi a l’exaltació del franquisme (una exaltació que es fa, a més, en un espai públic, ells que volen tanta neutralitat) i miren cap a un altre costat. S’ha de ser molt bo, senyors de Ciudadanos i del PP, per fer malabarismes. I vostès no en saben. Se’ls veu el llautó. I no és que facin riure. És que fan el ridícul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia