Opinió

opinió. Grup Anti Castor (GAC)

A Vinaròs no ens cal un magatzem de gas

«La atmósfera es un bien común indispensable para la vida, del cual todas las personas tienen el derecho de su uso y disfrute y la obligación de su conservación.» Aquest és un paràgraf de l'article 37 de la llei mediambiental aprovada pel govern de Zapatero el 15 de novembre del 2007, el mateix govern que imposa el projecte del magatzem de gas al poble de Vinaròs quan encara s'han de resoldre totes les al·legacions, ni s'han acabat de gestionar els estudis d'impacte mediambiental, ni la Unió Europea s'ha pronunciat sobre les denúncies admeses a tràmit.

Som un grup de gent de Vinaròs i pobles propers que veiem molt clar que el projecte Castor degradarà la salut dels milers de persones que vivim dins el radi d'afectació del magatzem de gas.

Sabem de la gran desinformació que hi ha a Vinaròs sobre aquest projecte: la majoria no en saben res i els que n'han sentit parlar ho consideren una oportunitat per crear llocs de treball.

La informació donada a la ciutadania ha estat principalment la de l'empresa, la de l'alcalde i la de tothom que ho considera una necessitat d'Estat, una font d'ingressos municipals i una oportunitat de treball. Respecte de l'impacte mediambiental, del risc d'un accident catastròfic i de la potencial degradació de la salut pública, només tenim les «garanties» del portaveu de l'empresa. ¿No creieu que la instal·lació d'una indústria d'alt risc com la que pretén construir ESCAL UGS mereix un assessorament exhaustiu per part d'especialistes independents?

El projecte Castor és una qüestió de salut pública i de preservació de les activitats tradicionals del nostre territori. Perquè als suposats llocs de treball generats pel Castor s'hi hauran de restar totes les activitats (pesca, agricultura i turisme) perjudicades.

Vam participar en la desfilada de carnaval de manera crítica, amb pancarta i disfresses adequades, vam repartir fullets informatius i ens va sorprendre la bona sintonia que hi va haver i l'interès que hi va posar la gent, que volia saber-ne els detalls, en uns dies en què semblava que només hi havia espai per a la disbauxa.

La gent que formem part del GAC no som polítics ni pretenem utilitzar el projecte Castor per fer campanya electoral. Som gent que volem un futur digne per als nostres fills, sense més riscos contaminants dels que ja tenim. Considerem un atemptat a l'interès general que la nostra corporació municipal haja autoritzat la instal·lació d'una indústria d'alt risc simplement pels diners que reportarà a la hisenda municipal. La salut de la població i del territori no es fa malbé per tapar els forats d'un ajuntament i omplir les butxaques dels que hi ha darrere d'ESCAL UGS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.