Opinió

A la tres

Qui adoctrina a qui?

“Què hi diuen ara Millo, Rivera i companyia després que el jutge hagi arxivat les denúncies contra els mestres catalans?

Ha acabat tal com havia d’acabar: en res. El jutjat d’instrucció va anunciar divendres passat que arxivava les tres darreres denúncies que encara mantenia obertes contra docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, que estaven essent investigats per presumptament haver menyspreat alumnes de fills de guàrdies civils després de l’1-O. Se’n recorden del cas? Segur que sí. Planes i planes de diaris, minuts i minuts d’informatius, d’abast nacional i espanyol, i tot plegat acaba en res. Saben què n’han fet aquest cap de setmana els mateixos diaris i televisions que tantes i tantes planes i minuts hi havien dedicat? Res. Perquè ni hi va haver adoctrinament (el famós adoctrinament dels mestres catalans), ni cap dels casos es mereixia cap causa penal oberta. Però hi van ser. Se’n recorden de l’aleshores delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, rebent a la Delegación els guàrdies civils pares dels alumnes? Jo sí. Ell i dos secretaris d’estat van rebre amb tots els honors els pares dels alumnes presumptament adoctrinats. Recordo la diputada Andrea Levy parlant de 134 casos de “pressió dels mestres sobre els alumnes” a Catalunya, i recordo el líder de Ciutadans, Albert Rivera, no només acusant els docents d’un delicte d’odi sinó publicant la llista de casos –amb noms i cognoms dels docents– al seu compte de Twitter. Vist com ha acabat, jo ja entenc que els mitjans unionistes que abans esbombaven el cas dia rere dia ara no en facin ni un breu (no fos cas que quedessin retratats), però voleu dir que algú no hauria de demanar responsabilitats? Vist que tot ha acabat en res, voleu dir que en comptes d’un adoctrinament dels mestres als alumnes no era un assetjament als docents i, de fet, a tota la comunitat educativa? Qui intentava adoctrinar a qui? I encara més: qui pretenia crear un conflicte allà on no hi era? Voleu dir que amb aquestes denúncies no pretenien atemorir el professorat (cosa que no tinc clar del tot que no hagin aconseguit) i que no eren ells els qui volien crear la famosa fractura social de què parlen tot el dia? I sobretot: demanaran disculpes?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia