Opinió

De reüll

Anell de boda que et controla

Un GPS activa una notificació si la parella es treu l’aliança

Podem pensar que una bona relació es fonamenta en la confiança i el respecte, però es veu que no tothom ho entén així. Una empresa del Brasil –aquell país on el president Bolsonaro hi està fent estralls de tota mena– ha dissenyat un anell de compromís i un de boda que permeten saber on és la parella en temps real. Sona a bogeria, oi? Doncs és cert. Per rematar-ho, l’aliança incorpora un sensor amb GPS que avisa si en algun moment la parella se la treu. Per sort, el giny no detalla el motiu que algú pot tenir per treure-se’l. Però, qui desitja que el controlin les 24 hores del dia? I, pitjor encara, qui desitja controlar algú a tothora? No n’estem tips, d’estar sempre pendents de tothom?

L’empresa brasilera reivindica que som davant d’un avenç a l’abast de qualsevol perquè costa menys de vint euros. Però calia inventar un rastrejador de la persona que estimes? I ens posem les mans al cap amb els identificadors facials que s’estan estenent arreu del món!

El polèmic rastrejador vulnera la intimitat de les persones i agafa la drecera per desenvolupar una relació tòxica tot i que els seus defensors argumenten que pot ser útil en cas de segrest o de patir un desastre natural. Ves per on, com si els mòbils no s’haguessin inventat! El fabricant assegura que només el ven quan l’ús és consensuat per part dels dos integrants de la parella. Però no em diran que no n’hi ha per llogar-hi cadires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia