Opinió

A la tres

La dimensió desconeguda

“Els governs han mentit, però una part de la ciutadania tampoc els ho ha posat fàcil amb la seva actitud

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, va avançar en una entrevista a TVE que es permetrà la mobilitat entre els territoris que es trobin en fase 3 de desescalada, aquella que, sincerament, ja ningú sap quina és. Però, sorpresa, com ja ve sent habitual, el dia següent, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el va corregir i va assegurar que aquesta mobilitat només es donaria en el període de la nova normalitat, aquest terme que no vol dir res i que fem servir per definir el que ve després de la fase 3. Ah, però, millor encara, el pas de la fase 3 a la nova normalitat la decidirà cada comunitat autònoma en funció de l’evolució de l’epidèmia en cada territori. Vaja, que si realment et vols moure entre dues comunitats primer hauràs de saber ben bé en quina fase està la que vols visitar... i corres el risc que canviïn d’opinió sobre la marxa i que no puguis tornar... Sincerament, si no fos seriós faria riure. Aquest fenomen es dona, però, arreu. Aquí, per exemple, no sabem pas si la gent de Tarragona podrà visitar un familiar a les Terres de l’Ebre encara que dilluns tots dos territoris ja estiguin en fase 3.

Ara, el pitjor de tot plegat és que les normes tampoc és clar que les compleixi qui les ha de complir. Si no, com es pot explicar que l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, hagués de denunciar l’arribada incontrolada de temporers provinents de Madrid, Toledo i Còrdova ara fa alguns dies. Com van poder aquestes persones travessar més d’una província i comunitat autònoma sense ser aturats en plena fase, la que sigui, de desescalada? Com pot ser que una altra alcaldessa, la de Camarasa, Elisabet Lizaso, denunciés la presència de turistes, alguns amb autocaravanes, per passar el cap de setmana, o els tres dies els provinents de ciutats on la diada de la segona Pasqua és festa, a la riba de l’embassament.

Els governs han mentit descarament i no han facilitat un procés que ha estat dur, físicament i emocional, però la gent tampoc els ho ha posat fàcil. Era de preveure un cert desgavell en un país mediterrani com el nostre, però això ha estat una veritable dimensió desconeguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia