Opinió

De reüll

Vots per a la recentralització

Aprovar una iniciativa d’aquest tipus amb un vot de qualitat diu molt

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va aprovar ahir, amb els vots del PSOE, la proposta que insta els ajuntaments a transferir els seus estalvis a l’Estat en forma de préstec, per fer front a la crisi derivada de la Covid-19. Aquesta decisió, que posa en qüestió el principi bàsic de l’autonomia local, es va aprovar amb el vot de qualitat del president, el socialista Abel Caballero, i deixa els ajuntaments sense marge de maniobra per posar a disposició dels ciutadans polítiques actives i de proximitat per fer front a la crisi. Aprovar una iniciativa d’aquest tipus amb un vot de qualitat és un gest que diu molt.

L’acord, impulsat exclusivament pel PSOE, el suposat partit bandera del municipalisme, neutralitza qualsevol possible debat sobre la reforma de la llei d’estabilitat pressupostària que ha condicionat les finances locals els darrers anys, i contribueix a la recentralització del poder a l’Estat. Fa uns dies, el govern espanyol ja va anunciar la voluntat de gestionar els 140.000 milions d’euros provinents dels ajuts europeus sense comptar amb els governs de les comunitats autònomes o de la Generalitat.

L’any 2006, José Montilla es va convertir en president de la Generalitat amb l’eslògan Fets, no paraules. Ara els fets, senyor Montilla, ens ho diuen tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia