Opinió

A la tres

On són les proves?

“Hi havia 10.000 soldats russos disposats a venir a Catalunya, diu la Guàrdia Civil...

“El Tribunal (Suprem) ha valorat les proves practicades d’acord a la seva consciència i lleial saber i entendre i ho ha fonamentat d’una manera clara i precisa en cadascun dels punts objecte de debat.” Amb aquesta complicada prosa, la fiscalia de l’Audiencia Nacional explicava ahir que havia renunciat a presentar recurs contra la sentència que ha absolt el major del Mossos, Josep Lluís Trapero, i la direcció del cos, pels fets de setembre i octubre del 2017. La fiscalia, doncs, no només renunciava, sinó que també elogiava la feina feta pel tribunal, és a dir, desmuntava les tesis i especulacions que havien ordit el coronel de la Guàrdia Civil i coordinador dels tres cossos policials contra l’1-O, Diego Pérez de los Cobos, i el tinent coronel i instructor dels informes contra el procés, Daniel Baena.

El mateix dia que passava això, la Guàrdia Civil llençava una altra operació de represàlia contra l’independentisme, una operació basada, de nou, en informes de Baena. I què diuen aquests informes: doncs coses tan surrealistes com que s’havia aconseguit el suport de 10.000 soldats russos (si el Kremlin hagués estat mai rere el procés, ja seríem independents...) i que un dels detinguts ho és perquè desviaria fons de les subvencions que reben les seves empreses per afirmar, just en la frase següent, que tampoc se sap si hi ha subvencions i que caldria confirmar-ho. I, qui dia passa, any empeny.

A primera hora, però, la Guàrdia Civil va fer la seva habitual operació de propaganda, comprada, com sempre, acríticament per la majoria de mitjans. Era una operació contra l’entorn de Carles Puigdemont i els empresaris que van sufragar el Tsunami Democràtic. Després, en la nota de premsa, ni una ratlla sobre això. Oficialment, una operació per una requalificació urbanística d’una escola que presenta dubtes. De nou, doncs, despesa innecessària dels fons de tots, com en la detenció de Tamara Carrasco? Vistos els precedents, haurem d’esperar a veure quines proves (sí, proves, allò que determina culpabilitats en un cas judicial) té la Benemérita per continuar judicialitzant el procés, allò que, segons Pedro Sánchez, no està passant pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia