Opinió

LA GALERIA

Les llibertats

Saber que et lleves sense la llibertat total et fa canviar les perspectives de visió i alhora ens hauria de permetre de valorar més la llibertat de la qual fins ara hem gaudit

Et lleves sabent que no pots pas marxar fins a l’Escala per esmorzar davant de mar, ni agafar la ruta fins a Palamós per passejar pel llarg passeig assolellat fins a Sant Antoni de Calonge i arribar fins a Torre Valentina, i ni tan sols et pots plantejar anar fins a un cim del Montseny. Aquesta és la realitat dels darrers dos caps de setmana amb el nou confinament municipal. I encara cal afegir-hi el toc de queda, que obliga tothom a estar resguardat a casa a les deu del vespre. La pandèmia requereix mesures per frenar-la i ara hi som de ple. Soc dels que creu que, si ara toca això, doncs cal seguir-hi tan bé com es pugui perquè les xifres de la pandèmia fan que la regió sanitària ja s’acosti cap a un miler de víctimes mortals i més de 30.000 persones contagiades.

Tot i això, la nova situació fa reflexionar sobre les llibertats, ara que la Covid-19 ens n’ha pres unes quantes. Saber que et lleves sense la llibertat total et fa canviar les perspectives de visió i alhora ens hauria de permetre de valorar més la llibertat de la qual fins ara hem gaudit. El confinament municipal permet de redescobrir ara indrets propers i de buscar espais naturals de la mateixa ciutat. A Girona encara tenim sort. Sant Daniel i la pujada als Àngels o a Sant Miquel s’han convertit en autèntiques rambles per a esportistes i passejants, però també sovinteja la gent en paratges com la zona de Montilivi, més enllà ja de l’opció habitual que representen la via verda i el carril bici. Les xifres no són bones i potser algun dia també ens confinaran a casa.

Els dissabtes les botigues amb productes de la llar són de les mes cobejades i el centre bull, però molts pensen per què comprar cap vestit o camisa si no tenim la possibilitat d’anar a sopar enlloc ni de fer cap festa, per modesta que en siguin les pretensions. Uns hauran posat més llums, altres hauran equipat millor el balcó, el jardí o s’han comprat jocs de taula perquè siguin els grans triomfadors dels diumenges a la tarda quan el sol baixa i cau la foscor exterior. La situació segueix sent complicada, però hi som més a prop. Cada cop més investigadors s’esforcen a dir que hi ha llum al final del túnel i quan en sortirem recuperarem tota la nostra llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia