Opinió

A la tres

Marchena, objectiu acomplert

“La redacció de la sentència del Suprem permet la persecució de la dissidència que vivim aquests dies

Dues persones van ser condemnades ara fa uns dies a tres anys i mig i a un any de presó per haver participat en la vaga general del 8 de novembre del 2017. La sentència citava, textualment, la del Tribunal Suprem contra els líders del procés quan parlava del concepte de violència. Uns dies després, un jove del Penedès va ser condemnat a tres anys i mig per haver participat en una manifestació per commemorar el primer aniversari del referèndum, i que es va fer, amb incidents al final, l’1 d’octubre del 2018 al parc de la Ciutadella de Barcelona. La fiscalia demana cinc anys i tres mesos de presó per a onze veïns de Lleida que van participar en una concentració de protesta per la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Alemanya davant l’edifici de la subdelegació del govern espanyol a Lleida, a finals del març del 2018. Cinc persones han estat encausades pel bloqueig a l’edifici de la Borsa de Barcelona, l’1 d’octubre del 2018, també en la commemoració del primer aniversari del referèndum. Avui mateix, vuit persones han de declarar, també com encausades, a Tarragona pels fets del 21 de desembre del 2018, en la manifestació pacífica en contra del Consell de Ministres que es va fer a Barcelona. Desenes de persones estan sent citades als jutjats per la seva participació en les mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic... I podria continuar fins a omplir el diari sencer.

L’Estat espanyol va engegar una maquinària de repressió arran de l’èxit del referèndum de l’1-O que encara que el poder polític actual pogués tenir la temptació d’aturar-la, no pot. I no pot perquè el comandament es va lliurar, ara fa tres anys, al poder judicial. El poder judicial ha de resoldre un problema polític i, òbviament, cada pas el complica. I en aquest context, Manuel Marchena pot estar ben content, ja que va fer la feina, va posar al text de la condemna els elements necessaris perquè tots aquests casos descrits anteriorment puguin acabar en condemna, per la violència emprada en la protesta. Persegueixen la dissidència. I no serà només la independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia