Opinió

A la tres

Bones festes a gairebé tots

“Hi ha qui no es mereixen que se’ls desitgi unes bones festes. Per les seves obres els coneixeu

Avui celebrem la nit de Nadal, una celebració que serà diferent, més íntima, però, segurament, per les circumstàncies, més sentida que altres anys. Una celebració que obre pas a uns dies que seran, de ben segur, de reflexió per a molts. De la reflexió habitual, i no parlo només de la interiorització de la fe dels més religiosos, sinó d’aquelles coses que s’acostumen a fer en aquestes dates: revisar el que s’ha fet, bo i dolent, al llarg de l’any que acaba i, sobretot, projectar el que es vol per a l’any que comença. I en aquestes dates és habitual, sigui perquè es fa de cor, sigui perquè toca –això va a gust del consumidor, com se sol dir–, desitjar unes bones festes i un feliç any nou. I jo ho faig per a gairebé tots vostès. Però ja em deixaran que no ho faci per a tots, amb el risc de caure en generalitzacions injustes.

No ho faré per a la fiscalia, ni la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ni la del Suprem, ni la de l’Audiencia Nacional, ni la del Tribunal Constitucional; no ho faré per als jutges d’aquestes mateixes institucions –massa sovint, en els dos casos, perquè aquest any han actuat com a polítics frustrats i amb extrema ganduleria, ja que és més fàcil copiar un informe que treballar–. Tampoc els ho desitjaré al Tribunal de Cuentas, el que perdona les multes a la dona de José María Aznar; a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades o a la Comisión Nacional del Mercado de Valores... I així fins a tots els poders de l’Estat.

I m’aturo perquè segurament això és un error... A qui no s’ha de desitjar un bon Nadal ni un feliç any nou és al rei Felip VI, perquè va ser ell, el mateix que ve a Barcelona d’amagatotis perquè sap que ha fet malament la seva feina –i això que en té ben poca–, qui els va donar patent de cors amb el seu discurs del 3 d’octubre del 2017. Poc els hi calia, a uns poders de l’Estat que, en molts casos, encara no han fet la transició cap a un estat democràtic i de dret –això costa anys... i voluntat–, per envalentir-se, però el discurs els va fer saber que tot s’hi valia contra l’enemic, polític. Doncs això, bones festes a la resta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia