Opinió

opinió

EinesPimec, propera victòria independentista?

Fa 21 mesos Eines de País guanyava les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, contra tot pronòstic, i amb una victòria clara, obtenint 31 vocalies de 40, mentre que les altres 3 candidatures es repartien les 9 vocalies restants. L’èxit de la candidatura va raure en el fet que l’empresariat català és majoritàriament independentista i la candidatura va ser molt clara en aquesta línia. Però, a més a més, vam tenir 5 mesos de temps per preparar candidats, programa i voluntaris que fessin campanya arreu de les empreses del país.

El proper dia 23 de febrer se celebraran eleccions a Pimec, per primer cop en 24 anys d’història, ja que, tot i convocar-se cada 4 anys, mai s’ha presentat una candidatura alternativa a la del president González, que abans de deixar la presidència actual va nomenar com a successor el seu delfí i secretari general, Antoni Cañete, que rebrà un sou per ser president. Fins ara aquest càrrec no ha estat mai remunerat, igual com no ho són els de presidents i presidentes de les cambres de comerç catalanes. Tot i que no ha transcendit el sou, segons un article d’El Periódico del 15 de juliol el salari serà raonable, i el rotatiu posa com a exemple el del president de la CEOE, que té un sou de 300.000 euros anuals. Amb això, si no canvia arran d’un govern nou, quan el president deixi de ser president després d’unes eleccions se li haurà de pagar una indemnització.

Val a dir que fa uns mesos el president González va fixar la data de les pròximes eleccions per al juny del 2022, però de cop i volta, a principis de febrer, i amb una maniobra que sembla dissenyada per dificultar una candidatura alternativa potent, s’han convocat eleccions, sense anunci previ i amb només 20 dies de marge. Això complica molt la victòria d’EinesPimec. Per ara hem pogut aconseguir els avals, construir la candidatura i el programa, però no ens quedarà temps per contactar amb gaires empreses (no disposem del cens) i explicar el nostre programa. Per tant, aprofitem aquest article per explicar breument per què ens presentem, avançant que la principal raó és la democràcia... No és lògic que una patronal tan representativa del país no hagi fet eleccions en 24 anys, que ara es nomeni a dit el successor i que no s’anunciïn amb prou temps les eleccions. Pensem que per dignificar l’entitat cal com a mínim tenir dues candidatures i això farà que, guanyi qui guanyi, el procés sigui democràtic.

El segon motiu és que pensem que és important que el president o presidenta sigui empresari, sàpiga què implica el risc de jugar-se el propi patrimoni, què suposa obrir mercats exteriors, demanar préstecs, fer salts tecnològics, pagar impostos... Només un empresari sap el veritable significat de tot això.

El tercer motiu és el de modernitzar l’entitat, fer-la més transparent, més dinàmica, més descentralitzada i que representi millor el sector dels autònoms, la baula més dèbil de l’empresariat. També tenim previst incloure conceptes com ara els del foment de l’economia circular, la industria 4.0, la paritat empresarial i la tan necessària promoció de l’FP dual.

Aquestes són algunes de les propostes que volem incorporar a la nova Pimec si en resultem guanyadors, i ens comprometem a fer el mateix que ha fet la Cambra, ser molt més propers i proactius amb els socis i convertir la institució en una veritable eina del segle XXI, sobretot en un moment crític com el de l’actual crisi sanitària.

Finalment, només demanar-vos que, si sou socis de Pimec, entreu al nostre web www.einespimec.cat i ens ajudeu a guanyar aquestes primeres eleccions de la història, que sense nosaltres seguirien en mans dels de sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia