Opinió

A la tres

Per si s’ho volen enquadernar

“Ara sí, ara sí, que ve, que ve, ja és aquí, ja és aquí la taula de diàleg; que bé, que bé, que bé que anirem

“Avui, 26 de febrer de 2020, s’ha constituït la taula bilateral de diàleg, negociació i acord per a la resolució del conflicte polític, que ha estat liderada pel president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i pel president de la Generalitat, Quim Torra. Els integrants de la taula són; pel govern d’Espanya, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, María Jesús Montero, José Luis Ábalos, Carolina Darias, Salvador Illa i Manuel Castells; i per part del govern de Catalunya, Pere Aragonès, Alfred Bosch, Jordi Puigneró, Elsa Artadi, Marta Vilalta i Josep Rius.

Aquesta primera reunió ha servit per establir les bases del diàleg, posant damunt la taula alguns aspectes metodològics, i per constatar la naturalesa política del conflicte i que aquest requereix una resolució política. En aquest sentit, les dues delegacions coincideixen que la taula de governs és un instrument per vehicular una solució, i per això s’han convocat a continuar treballant per impulsar el diàleg, la negociació i l’acord.

Totes dues delegacions valoren positivament aquesta primera reunió celebrada al complex de La Moncloa.

Els acords als quals s’ha arribat són els següents:

– La taula es reunirà mensualment.

– Les reunions se celebraran alternativament a Madrid i Barcelona, a les seus oficials que els governs acordin.

– Els presidents i vicepresidents habilitaran a partir d’ara un grup de treball integrat per una delegació de cada part. Els presidents i vicepresidents s’incorporaran a la taula quan sigui necessari ratificar acords polítics, excepte que alguna de les parts decideixi una altra composició.

–Qualsevol acord que s’adopti en aquesta taula es formularà en el marc de la seguretat jurídica.

Madrid, 26 de febrer de 2020

Avui fa exactament un any, d’aquest comunicat. No em sembla que faci falta que ara jo hi afegeixi cap comentari. Es comenta sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia