Opinió

A la tres

Sense pèls a la llengua

“Espanya s’haurà d’empassar aquest dimecres, tant sí com no, l’himne de Kosova; @ClaraPonsati (ai, l’exili!) posa el dit a la nafra

Aquest dimecres vinent la selecció d’Espanya de futbol té partit de classificació per al mundial de Qatar 2022. Probablement me’l miraré. Si més no els prolegòmens. Espanya juga a Sevilla contra la selecció de Kosova i, malgrat les protestes, s’haurà d’empassar, tant sí com no, l’himne del país. No el volien sentir. S’hi negaven. Però la UEFA i la FIFA l’han hagut de fer quadrar. Malgrat que Espanya continua sense reconèixer Kosova, la seva selecció podrà utilitzar en territorio español la seva bandera i el seu himne. No és menor. Perquè Espanya és dels cinc països de la UE (Eslovàquia, Grècia, Romania i Xipre són els altres) que continuen negant l’existència de Kosova com a nació. No és, com els deia, un tema menor. L’eurodiputada @ClaraPonsatiClara Ponsatí (ai, l’exili; ai, el Consell, per a què serveix?) ho resumia aquesta setmana en un minut en una intervenció al Parlament Europeu. Els ho reprodueixo textual: “Sobre Kosova, la UE necessita una única posició, però cinc estats membres encara s’oposen al seu reconeixement. Quatre d’ells són veïns de la regió afectada, però el cinquè és Espanya. Per què? Quin problema té Espanya amb Kosova? El problema no és Kosova, és Catalunya. Una decisió històrica del Tribunal Internacional de Justícia sobre Kosova va establir que la legislació internacional no prohibeix les declaracions unilaterals d’independència, i això val per a Kosova i per a Catalunya! La rebequeria espanyola amb Kosova mostra la seva por que un precedent amenaci la seva sagrada unitat [...]. Espanya està obsessionada amb la idea que la unitat és més sagrada que la democràcia i els drets humans. Però la unitat d’Espanya no és sagrada! El que sí que és, amb la monarquia corrupta dels Borbons, és una imposició del testament polític del general Franco, l’únic dictador feixista que no va ser vençut a Europa. És l’hora d’avançar. Espanya ha de reconèixer Kosova i deixar als catalans decidir el seu futur.” No es pot pas negar que aquesta dona no té pèls a la llengua. I algú es pregunta encara per a què serveix l’exili? Per a què serveix ser al Parlament Europeu? M’agafo al que deia la mateixa Ponsatí: “És hora d’avançar.” Hi ha reunions per fer govern?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia