Opinió

De set en set

Setmana ‘horribilis’

Per si algú pensava que amb els indults la repressió aniria a la baixa, aquesta setmana hem tornat a veure com cridaven a declarar al jutjat 13 els ex-alts càrrecs de la Generalitat encausats per la logística de l’1 d’octubre, la mateixa setmana que hem sabut que el jutge de l’operació Volhov ha decidit enviar a l’Audiencia Nacional la causa contra el Tsunami perquè els responsables siguin processats per terrorisme. Els mateixos dies que la Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat 6 anys de presó per a l’exconseller Miquel Buch per l’escorta de Carles Puigdemont. Tot això ha coincidit amb el clam del fill de l’exconseller Andreu Mas Colell denunciant que el Tribunal de Comptes està a punt d’embargar al seu pare la pensió i els estalvis, juntament amb 36 persones més. I per si no fos prou, l’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó l’activista independentista Marcel Vivet per la seva participació en una manifestació contra els policies espanyols de Jusapol l’any 2018.

La inèrcia de l’aparell de l’Estat contra l’independentisme és tan bèstia que ni tan sols amb els indults Pedro Sánchez aconsegueix tapar-la. Benvinguts siguin els indults, però no deixen de ser una tireta que pretén aturar una hemorràgia. Per cada indultat, la setmana que ve hi seguirà havent centenars de persones encausades i pendents de judici, exiliats, condemnats, perseguits per l’Estat. I ves a saber si els indults no seran més llenya al foc per a aquelles eminències –digueu-ne magistrats, jutges o membres del Tribunal de Comptes– que es creuen defensors de les essències pàtries i voldran recordar-nos que l’Estat, amb majúscules, no pensa indultar cap independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia