Opinió

TANTXTANT

Aena Immobiliària, SA

Aena és una societat pública, amb un 49% de les accions en mans privades i que cotitza a borsa. Té un valor de capitalització (a 3-8-21) de 20.062 milions d’euros, repartits en 150 milions d’accions. El 2021 espera tenir beneficis, després que el 2020 perdés diners i que el 2019 tingués un benefici net de 1.442 milions i repartís 7,58 euros bruts per acció. La seva previsió és tornar a repartir dividends aquest any 2021, per bé que de menys import.

Darrerament s’ha parlat molt de la pretensió d’Aena, culminada amb èxit, d’allargar la pista O7R/25L del Prat envaint l’espai natural protegit de la Ricarda, adjacent a les propietats de l’empresa. Unes propietats de terreny que es xifren en 1.553 hectàrees, encaixonades en un entorn urbanísticament molt saturat per construccions i infraestructures. D’aquestes propietats, n’hi ha una de llarguíssima que va (preservant la platja, lògicament) des de la Ricarda fins a la platja de les Filipines, un espai on trobem les platges del Prat, la del Remolar i de la Pineda. Juntament amb altres terrenys de darrere la T1, l’empresa cataloga aquests espais com a “sòl preservat pel seu valor ambiental”. En cap moment s’ha parlat d’ubicar-hi la llarga pista desitjada per esdevenir l’anhelat hub intercontinental.

L’altra gran reserva de sòl d’Aena és de 328 hectàrees, que, per simplificar-ho, són interiors, en una llarga faixa que discorre per darrere la T2. D’aquestes hectàrees, 261 són edificables, amb el projecte de desenvolupar-les en el termini de 20 anys. S’hi edificarien 1,85 milions de metres quadrats, amb dos projectes importants: 1) l’hoteler, amb 592.728 m², i 2) el “Cargo + e-commerce”, amb 561.821 m², que sumen el 62,5% del total. La resta de projectes són parc logístic, oficines i, finalment, el concepte “aeronàutica i indústria 4.0”, que és el que sona més tecnològic, amb 261.936 m² (14,2% del total edificable). Això, al Prat, com a mínim. Aena aeroportuària i promotora immobiliària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia