Opinió

Esport d’elit

L’Spar ha demostrat que l’espectacle no hi entén, de gènere

Marc Gasol va assolir divendres un somni que des de feia anys tenia entre cella i cella. I Girona n’ha estat la beneficiària. L’expectació que suposa que un jugador guanyador de l’NBA fa tot just un parell de temporades acabi jugant ara en la segona categoria estatal i ho faci a Fontajau és una sort per a la capital gironina. No és la primera mostra d’amor d’aquest tros d’home de Sant Boi de Llobregat. Els dos germans Gasol ja van portar a Fontajau un partit farcit d’estrelles, i amb ells dos com a grans protagonistes, quan encara estaven en actiu en la millor lliga del món. Veurem si l’impuls de Marc Gasol redreça la trajectòria de l’equip i si es pot arribar a pensar a curt o mitjà termini a arribar a l’ACB. L’atenció mediàtica ha estat impressionant en la presentació i el posterior debut. Però d’aquí a parlar que torna el bàsquet d’elit a Girona hi va un tros ben llarg.

El director esportiu de l’Spar Girona, Pere Puig, va haver de sortir a la gran àgora pública que suposa Twitter per reivindicar que el basquet d’elit no ha arribat a marxar mai de Fontajau perquè l’Uni és elit. Ho han demostrat temporada rere temporada. Guanyant títols de lliga, jugant l’Eurolliga o l’Eurocup i aixecant l’any passat la primera copa de la Reina per al club. I ho fan competint contra equips que en l’aspecte pressupostari els passen la mà per la cara. I bona part d’aquest èxit rau a les mans de Pere Puig. No és fàcil refer temporada rere temporada més de mig equip i aconseguir sempre un grup més que competitiu. Ara ha arribat Onyenwere i Puig la va fitxar abans que fos nomenada rookie de l’any en l’NBA femenina. Però és que en cursos anteriors va descobrir Reizingerová, ara una institució en la lliga i l’Eurolliga, ha pescat jugadores de la segona divisió francesa per fer-les puntals de l’equip. L’Spar ha demostrat que l’espectacle no entén de gènere i el públic ha gaudit amb victòries sovintejades darrerament contra l’Avenida o mostrant-se ara com a candidat clar a passar de fase en l’Eurolliga. I si parlem d’esport, també ho és que el Girona d’hoquei tingui l’equip en l’OK Lliga. No fa tants anys van ser subcampiones d’Europa i van tenir una repercussió escadussera malgrat fer hoquei d’elit i tenir grans jugadores a Palau. Així doncs, l’elit no ha marxat mai de Fontajau perquè l’espectacle no hi entén, de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia